donderdag 21 april 2011

Wie denkt u dat U BENT dat God naar U zou moeten luisteren?

Wie bent u onder de miljarden mensen? Waarom zou iemand u aandacht schenken of u opmerken? Waarom zou God dat doen? Elk minuut bidden er mensen. Waarom zou u beantwoord moeten worden?

Aandacht. Opgemerkt worden. Geholpen worden. We willen het allemaal, maar het komt niet makkelijk.


Het goede nieuws is dat we een goed voorbeeld hebben in ons lichaam, vanwege de manier waarop het werkt. Het menselijk lichaam bestaat uit duizenden verschillende onderdelen, zowel groot als klein – ogen, voeten, nagels, tanden, huid, haar, enz. Hoe kan één van hun dan uw aandacht trekken, terwijl er zoveel dingen op dezelfde tijd in uw lichaam gebeuren, in al die duizenden onderdelen,? Als één deel van uw lichaam de aandacht van uw hoofd nodig heeft, wat kan het dan doen om aandacht te krijgen?

Pijn is ongetwijfeld de snelste manier.


Pijn is het signaal dat uw lichaam naar uw hoofd stuurt om aandacht te krijgen. "Er is hier iets gaande, je kunt er beter naar kijken."Ongeacht hoe klein en ogenschijnlijk onbelangrijk dat lichaamsdeel is – als het pijn voelt, wordt de boodschap meteen naar het hoofd gestuurd. Wilt u bewijs? Pluk een haartje van uw hoofd of arm. Hoe belangrijk is dat haartje vergeleken met alle andere lichaamsdelen op uw lichaam? Niet zoveel. Maar toch, wanneer u het eruit trekt, wordt de pijn die u voelt meteen naar uw hoofd gestuurd en eist het aandacht.Op dezelfde manier bent u één persoon onder miljarden mensen. Maar wanneer u uw geloof in wie Jezus is praktiseert, dan wordt u een deel van Zijn lichaam, waar Hij het hoofd is. Dat op zichzelf al is fantastisch, maar dat is alleen maar de eerste stap om aandacht te krijgen. U bent nog steeds één onder de zovelen.

Nu u een deel bent van het lichaam, heeft u een directe verbinding met het Hoofd. Als u hulp nodig hebt, onmiddellijke aandacht van het Hoofd, dan weet u wat u moet doen. U dient het signaal te sturen. Dat signaal is pijn, maar wij noemen het offer – iets dat u vanwege uw geloof in God doet en dat u pijn doet.

Geloof zonder offer. geloof dat u niet onbehagen brengt, geloof dat geen pijn voelt is dood. Als een deel van uw lichaam dood of verdoofd is, dan voelt het geen pijn en is het waardeloos. U kunt het zelfs beschadigen, maar het stuurt geen signaal naar de hersens. Hetzelfde geldt voor geloof zonder offer – het zegt niets, doet niets, betekent niets en krijgt niets.

Vasten, gebed, tiendes, offerandes, vergeving, anderen helpen, gehoorzaamheid, zelfverloochening, zelfcontrole, onverwacht en gedurfde handelingen van geven, plus een hele scala van andere christelijke verplichtingen zijn niets anders dan verschillende uitingen van het offer. Hoe onbehagelijk ze ook moge zijn voor onze ego's en zelfvoldane menselijke wil, als wij snel aandacht van God willen hebben, dan moeten wij de juiste signalen afgeven, ongeacht wie we ook moge zijn.

Het is wat u doet dat bepaalt wie u bent en of u aandacht verdient.

Bisschop Renato Cardoso


P.S. Trouwens, hetzelfde principe geldt niet alleen om aandacht van God te krijgen, maar ook voor iemand die belangrijk voor u is.

2 opmerkingen:

  1. ik geloof dat God van me houdt en voor me zorgt zoals ik ben met al mijn onvolkomenheden, met al mijn gebreken en fouten die ik nog steeds maak..HIJ IS DE PAPA DIE IK NOOIT HAD EN ALTIJD VOEL IK ZIJN TOEDOEN IN MIJN LEVEN.Hij heeft me geleid door vele facetten van mijn leven tot nu..Ik vertrouw op Hem die me echt lief heeft en beter weet dan ikzelf wat goed voor me is..ik heb geen goede gezondheid of conditie en mijn tijd om voor iedereen klaar te staan en te helpen is voorbij..ik heb nu zelf hulp in huis en ik moet echt geen tienden betalen van mijn pover inkomen om door God geliefd te zijn..Niemand pakt me mijn persoonlijke dagelijkse intieme momenten met de Heer af, of ik nu nog iets doe of niet voor anderen..ik hou van mijn naasten maar kan niet meer geven of doen dan mijn hart...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is echt een duidelijke voorbeeld. Zo kunnen we zien en weten hoe moeten we doen om de aandacht van God te krijgen. dingen die we op een makkelijke manier kunnen krijgen hechten we geen waarde aan maar als we eer moeite voor doen dan wel. en op Zoon manier hebben we ook meer waardering.denk er aan als we het makkelijk hebben dan klop iets ergens niet.

    BeantwoordenVerwijderen