dinsdag 5 april 2011

Waarom moest Jezus gedoopt worden?

Voodat we kunnen begrijpen waarom de Here Jezus gedoopt moest worden in het water en met de Heilige Geest, dienen we eerst te begrijpen dat Hij naar deze wereld kwam als enig ander mens, maar met een groot verschil: Hij was verwekt door de Heilige Geest in de baarmoeder van een maagd – Maria.

Voordat Hij stierf, uit de dood opstond en werd verheerlijkt, had Hij een menselijk aard, net als een ieder van ons. In het Evangelie vinden we referenties waarin de menselijke behoeftes van de Here Jezus, de Zoon des mensen, worden gezien, zoals: vermoeidheid van de tocht (Johannes 4:6), dorst (Johannes 4:7), Hij sliep op een kussen (Marcus 4:38), Hij huilde (Lucas 19:41) enz.

Dit alles toont Jezus aan als een mens die speciale condities nodig had om Zijn vlees te overwinnen en Zijn ministerie te vervullen. Daarom was het zo belangrijk dat Hij in het water en met de Heilige Geest gedoopt zou worden – wat gebeurde toen Hij 30 jaar oud was, zodoende was Hij in staat om Zijn aardse ministerie te beginnen.

Als de Here Jezus gedoopt moest worden in zowel het water als de Heilige Geest om Zijn aardse ministerie te beginnen, wat kan er dan over ons gezegd worden, wij die zoveel fouten maken, zoveel gebreken hebben en zoveel zondes begaan.

*vertaald uit het boek van Bisschop Edir Macedo 'The Holy Spirit'


NB: vergeet niet vandaag om 22u een live videoboodschap van pr. Rui Silva voor degenen die gedoopt willen worden met de Heilige Geest. Klik op deze link om naar de website te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten