vrijdag 15 april 2011

De vrucht van de Heilige Geest – Goedheid

Goedheid
Goedheid is ook een uitdrukking van liefde en het lijkt veel op vriendelijkheid. Het is het vermogen om tolerant te zijn en doen wat nodig is om de wet van liefde te handhaven ongeacht ras, religie, geslacht, leeftijd enz. In dit aspect moeten we de grote moeite die spiritualisten doen om mensen te helpen erkennen. Zij zondigen, echter, op de manier waarop ze in God geloven, omdat zij door liefdadigheidswerk te doen zich willen rechtvaardigen voor Hem – en niet door het geloof zoals de Bijbel ons leert. Dit is totaal tegen de Heilige Geschriften.

Hieruit kunnen we opmaken dat iemand goedheid kan praktiseren – of hij nu een christen is of niet, of hij iets met de Here Jezus Christus te maken heeft of niet. Dus als het mogelijk is voor mensen die nog nooit de Heilige Geest hebben ervaren om goed te zijn, hoe zit het dan met degenen die God in hun leven hebben? Het is hun plicht!

Een persoon die goed is, is nooit alleen bezorgd om zichzelf; hij geeft om anderen en wil hun helpen. Zelfs als hij zijn eigen problemen heeft, zal hij altijd denken aan de problemen van anderen en zoekt hij manieren om hun te helpen.

vertaald uit het boek van Bisschop Edir Macedo 'The Holy Spirit'


NB: vergeet niet vandaag om 22u een live videoboodschap van pr. Rui Silva voor degenen die gedoopt willen worden met de Heilige Geest. Klik op deze link om naar de website te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten