zaterdag 2 april 2011

Doop met de Heilige Geest

De doop met de Heilige Geest is de vervulling van God in ons binnenste. Het is Zijn antwoord op het verlangen van christelijke mannen en vrouwen. Vanwege het duivelse werk van de demonen, is de Aarde het koninkrijk van Satan geworden en de volgeling van de Here Jezus heeft geen andere keus dan Zijn Geest te ontvangen om hem veilig te begeleiden in alle dagen van zijn leven op deze wereld.

De doop met de Heilige Geest kan niet gezien worden als een denominationele doctrine of een optie. Hij is onmisbaar en zonder Hem zijn de kansen die de christenen hebben om te overleven op deze wereld zeer klein.

Toen Martin Luther ontdekte dat hij alleen door het geloof diende te leven en niet door de werken van zijn handen, werd het licht in deze wereld gebracht. Het pure en glasheldere Evangelie verlichtte degenen die zich in de schaduw van de dood bevonden, door de heerschappij van de religie en geleid door de gierigheid van haar leider. Echter, de duisternis werd een machtige Staat onder alle andere Staten van de Aarde, klaar om het bloed te zuigen van allen die hongerig en onwetend waren van de glorie van Jezus, en dit alles zou gedaan worden in Gods naam.

Op het einde werd het Evangelie verspreid en geaccepteerd door de naties. De satanische geest van religie vond echter een open deur door middel van het egoïstische gedrag dat wordt gezien in zoveel kerken. Vandaag de dag vinden we 'pastors' die deelnemen aan immorele sexuele handelingen, waarbij ze het idee verspreiden aan gelijkgestemde 'christenen' dat dit soort gedrag goed is. We zien kerken die in clubs veranderen en 'christenen' die geloven dat hun vreemde tongen een teken zijn van de doop met de Heilige Geest. Met andere woorden alle vuiligheid en verdorvenheid van de wereld werd binnenin de kerk gebracht.

Hoe kunnen wij – een uitverkoren generatie, een koninklijk priesterschap, een heilige natie, Gods eigen speciale volk, geroepen uit de duisternis naar Zijn wonderbaarlijke licht – op Aarde leven en toch trouw blijven aan onze Here Jezus, zonder terug te vallen in overspel, hoererij, egoïsme en allerlei behoeftes die heersen in deze smerige en corrupte wereld? Daarom is de doop met de Heilige Geest van extreem belang in het leven van degenen die verlangen om te wandelen zoals Hij wandelde.

*vertaald uit het boek van Bisschop Edir Macedo 'The Holy Spirit'


NB: vergeet niet vandaag om 22u een live videoboodschap van pr. Rui Silva voor degenen die gedoopt willen worden met de Heilige Geest. Klik op deze link om naar de website te gaan.

1 opmerking:

  1. Dat is zo zonder de Heilige Geest hebben we de kracht om alle viezigheid van de wereld te ontwijken en weerstaan.maar je valt makkelijk in verleiding als je de kracht van God niet in je hebt.

    BeantwoordenVerwijderen