vrijdag 15 april 2011

De vrucht van de Heilige Geest – Vriendelijkheid

Vriendelijkheid
Vriendelijkheid is een andere uiting van christelijke liefde. Het wordt gekarakteriseerd door het vermogen om dezelfde tedere en vriendelijke behandeling aan allerlei mensen te geven – of ze nou christenen zijn of niet. Vaak gedragen mensen die zich pas bekeerd hebben op een terughoudende manier tegenover ongelovigen en dit heeft het moeilijk gemaakt voor de ongelovigen om Gods liefde te zien. De vrucht van de Geest is Gods karakter en moet toonbaar zijn aan allen die niets te maken hebben met de Here Jezus Christus. Iedereen moet in staat zijn om God door ons te kunnen zien. Vriendelijkheid toont een hoog niveau van christelijke opvoeding dat God verheerlijkt.

Een vriendelijke persoon is nooit kortzichtig, omdat hij begrijpt dat persoonlijke omstandigheden mensen op verschillende manieren doet reageren. Vanwege de Geest van liefde die in hem is, is hij geduldig en begripvol voor de mensen.

Ik geloof dat de de schoonheid van het christendom is dat het de parfum van de Here Jezus verspreidt. Door gemeenschap met God te hebben, is het mogelijk voor ons om Zijn liefde te openbaren waar we ook naartoe gaan door de vrucht van de Heilige Geest. De Here Jezus zei, "Laat zo uw licht schijnen voor de mensen, opdat zij uw goede werken zien en uw Vader, die in de hemelen is, verheerlijken." (Matteüs 5:16) NBG vertaling 1951. Dit betekent dat God verheerlijkt wordt door de vrucht van de Heilige Geest, wanneer het in ons verschijnt.

vertaald uit het boek van Bisschop Edir Macedo 'The Holy Spirit'


NB: vergeet niet vandaag om 22u een live videoboodschap van pr. Rui Silva voor degenen die gedoopt willen worden met de Heilige Geest. Klik op deze link om naar de website te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten