dinsdag 12 april 2011

De vrucht van de Heilige Geest – Vreugde

Vreugde, als een vrucht van de Heilige Geest, is compleet anders dan de vreugde van deze wereld, die vaak veroorzaakt wordt door het menselijk verstand, grapjes, dronkenschap enzovoorts. Het duurt maar voor een tijdje en wanneer het verdwijnt dan laat het vaak een gevoel van verdriet en ondragelijke pijn achter.

De vreugde van de Geest van God, echter, welt op van diep in ons hart en duurt voor altijd. Niemand kan het van ons wegnemen – geen pijn of leed – omdat de vreugde van de Geest van God als een fontein is die meer spuwt van het water dat is achtergebleven na de stormen.

Wanneer we over vreugde praten, is het gelach die door grappige momenten worden veroorzaakt hetgeen wat normaal gesproken in onze gedachten komt. Echter, de vreugde van God is een permanente staat van zaligheid voor de Heer, met de kennis dat alles wat aan ons gekoppeld is in Zijn handen is – we zijn veilig. Denk, bijvoorbeeld aan de engelen die de troon van de Almachtige aanbidden, die in constante onspreekbard vreugde leven zonder enig verschil.

Klaarblijkelijk zijn wij mensen anders dan engelen; zodoende is het onmogelijk voor ons om onze gevoelens te vieren door middel van woorden, liederen, gelach enz. Dit wil niet zeggen dat we de vreugde van de Heer hebben verloren, omdat het in ons blijft door de volharding van de Heilige Geest. Daarin ligt het belang van ons geloof, omdat, hoewel wij niet zien, we nog steeds met onze gehele hart in Hem geloven.

Bovendien, is de vreugde van degenen die verbonden zijn met God door Zijn Zoon Jezus Christus een teken van behoudenis. Toen de discipelen van Jezus terugkeerden met vreugde omdat ze vele demonen hadden uitgedreven zei de Heer, "Evenwel, verheugt u niet hierover, dat de geesten zich aan u onderwerpen, maar verheugt u, dat uw namen staan opgetekend in de hemelen." (Lucas 10:20) NBG vertaling 1951. Deze vreugde is onmeetbaar en alleen degenen die opnieuw geboren zijn kunnen hem begrijpen.

vertaald uit het boek van Bisschop Edir Macedo 'The Holy Spirit'


NB: vergeet niet morgen om 22u een live videoboodschap van pr. Rui Silva voor degenen die gedoopt willen worden met de Heilige Geest. Klik op deze link om naar de website te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten