maandag 20 mei 2013

Pastei met kaas


Ingrediënten
• Zelfrijzend meel 1 kg
• Oude Geraspte Kaas
• Boter (Roomboter)
• 2 kopjes warm water
• 1 eetlepel suiker
• 1 eetlepel zout
• Zonnebloemolie

1. Kook het water en giet het in een kom waar de boter al in zit, zodat het kan smelten, roer zacht tot de boter helemaal is opgelost.
2. Giet suiker en zout in de kom en roer het goed

3. Voeg beetje bij beetje de bloem in de kom en kneed het tot een deeg. Zorg ervoor dat het deeg zacht is. Tip - Laat het deeg niet te plakkerig worden. Voeg wat meel toe als dit gebeurt. Kneed de deeg heel goed met uw handen
4. Dek de kom met uw deeg mengsel af met aluminiumfolie en zet het gedurende 30 minuten aan een kant, zodat het deeg kan rijzen.
5. Strooi na 30 minuten wat bloem op uw aanrecht en begin het deeg met een deegroller te rollen in de pastei vorm die u wilt. Ik heb een kleine pastei vorm die mij helpt om de pastei heel netjes te maken. Het is heel simpel en kan bij de meeste Chinese supermarkten worden gekocht (Chinese Toko). Als u geen pastei vormpje heeft, kunt u een kleine kom of een kopje gebruiken om de vorm van de pastei te maken. Vouw de deed over de kaas zoals u op de foto ziet. Gebruik dan het kommetje of kopje om de pastei eruit te halen. Tip: Als u een grotere pastei wilt voeg meer vulling toe en gebruik dan een grotere kom of kopje en als u een kleinere pastei wilt, gebruik dan een kleinere kom of schaal.
6. Doe een tafellepel met kaas binnenin de pastei en maak de randen met een vork goed dicht.
7. Giet zonnebloemolie in een pan en bak de pastei totdat het bruin is. Als u de pastei vorm heeft, neem dan een klein beetje deeg, rol het in de vorm van een bal, rol de deeg dan weer uit en plaats het in de pastei vorm, voeg de kaas toe en maak het dan goed dicht.
8. Giet zonnebloem olie in een pan en frituur de pastei totdat het bruin is.
9. Serveer het meteen en geniet.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten