woensdag 15 mei 2013

Hoe te kleden voor een bruiloft


1. Lees de uitnodiging
De uitnodigingen voor het bruiloft dienen de dresscode te specificeren (casual, semi-formeel, formeel), en u andere belangrijke informatie te bieden zoals de locatie en de tijd.
De meeste bruiloften zijn semi-formeel, wat betekent dat vrouwen jurken met knielengte of lange cocktailjurken dienen te dragen. Mannen dienen pakken te dragen.


Bruiloften met avondkleding vraagt om lange avondjurken voor de vrouwen en pakken voor de mannen. Cocktailjurken kunnen ook geschikt zijn als ze heel formeel zijn. Vergeet de accessoires niet, zij kunnen uw jurk eleganter maken.

2. Denk aan het weer, tijdstip en het seizoen
Over het algemeen zijn de bruiloften die 's avonds en in de winter gehouden worden, formeler dan bruiloften die overdag, in de zomer of in de lente plaatsvinden.


3. Draag geen wit!
De bruid moet opvallen op haar trouwdag, en iemand gekleed in het wit zal de aandacht van haar afleiden. Dit is onbeleefd en respectloos. Als u erover denkt om een beige of gebroken witte jurk te dragen, kunt u misschien overwegen om vooraf het advies van de bruid te vragen.

Mijn tips:

Gebruik geen felle jurken of jurken met veel pailletten voor een bruiloft die overdag plaats vindt. U zult overdressed overkomen.

Jurken kunnen “dressed up” of dressed down” zijn, afhankelijk van uw accessoires. Sprakelende of kralen sieraden, schoenen en avondtassen kunnen uw outfit allemaal formeler maken.
Vrouwen hoeven niet noodzakelijk hoge hakken te gebruiken voor een bruiloft. Luxe ballarina's met kant, glitters of bloemenversieringen kunnen geschikt zijn voor semi-formele bruiloften.
Probeer erachter te komen wat voor kleur de bruid zal gebruiken voor de decoratie en vermijd die kleur te dragen.

VĂ¢nia Dantas

1 opmerking: