maandag 20 mei 2013

Cranberry


Een paar jaar geleden had ik mijn eerste ervaring met Cranberry. Nadat een vriendin een ernstige infectie van de urinewegen had opgelopen, cranberrysap dronk en zich vervolgens weer goed voelde. Volgens haar, was het resultaat onmiddellijk en bleef ze hem sindsdien drinken om een nieuwe infectie te voorkomen.

Ik heb geleerd dat cranberry niet alleen maar een ontstekingsremmer is, maar ook een natuurlijke antioxidant die helpt bij de bloedcirculatie en ook bij het voorkomen van hart-en vaatziekten, enkele vormen van kanker en de vorming van nierstenen. Hij helpt zelfs tegen bacteriĆ«n die de tanden aantasten. Hij is ook rijk aan vitamine C.

Ik persoonlijk neem cranberry in in een sapvorm, maar hoe geconcentreerder de fruit is, hoe beter hij is.
Veel mensen houden niet van zijn smaak, dus raad ik aan om hem met blauwe bessen of een andere fruit te mengen. Met al diens voordelen is het de moeite waard om dagelijks cranberrysap te drinken.

Heeft u al cranberrysap geprobeerd? Of heeft u een ervaring die u wilt vertellen? Deel het met ons.

Tot de volgende boodschap.

1 opmerking:

  1. Ja zeker ik drink ook cranberrysap op zijn tijd tot dat ik het zat was. Ook is de houdbaarheid kort om de sap te bewaren dat ik naar de cranberry vitamine pillen ben overgestapt. Sinds dien heb ik ook geen last meer van blaasontsteking.

    BeantwoordenVerwijderen