dinsdag 28 mei 2013

Citroen deel 2


De manier waarop je elke dag begint is ongelooflijk belangrijk. Er zijn tig manieren om je gezondheid te verbeteren…..
Het is zo eenvoudig en de voordelen zijn gewoon te goed om te negeren.  
Warm water met citroen:
Begin de dag met een kop warm water en het sap van een halve citroen. 

1.  Versterkt je immuunsysteem
Citroenen zijn rijk aan vitamine C en kalium. Vitamine C is goed voor de bestrijding van verkoudheid en kalium stimuleert de hersenen en het zenuwstelsel. Het helpt ook om de bloeddruk onder controle te houden.

2.  PH
Geloof het of niet, maar citroenen zijn ongelooflijk alkalisch. Het klopt inderdaad dat ze zuur zijn, maar in ons lichaam worden ze alkalisch (het citroenzuur creëert geen zuurgraad in het lichaam wanneer het eenmaal gemetaboliseerd).  Zoals je weet is een alkalisch lichaam echt de sleutel tot een goede gezondheid.

3.  De spijsvertering
Het warme water dient om het maag-darmkanaal te stimuleren. Citroenen en limoenen bevatten een hoge concentratie mineralen en vitaminen wat helpt voor de spijsvertering.

4.  Werkt als een zachte, natuurlijke diureticum
Citroensap helpt bij het spoelen van je lichaam, toxines komen sneller vrij en dit zorgt ervoor dat je urinewegen gezond blijven.

5.  Huid
De vitamine C helpt bij afname van rimpels en vlekken.  Citroenwater zuivert giftige stoffen uit het bloed die ervoor zorgt dat de huid veroudert.

6.  Hydrateert het lymfesysteem
Deze beker van goedheid helpt bij het starten van de dag op een gehydrateerde manier, dit helpt om uitdroging te voorkomen. Aldosteron is een hormoon dat door je bijnieren de waterstanden en de concentratie van mineralen, zoals natrium in je lichaam regelt. 
  
Zoals ik al zei, het recept is heel eenvoudig - een kopje warm (niet heet) water en het sap van een halve citroen.

Attentie: Onze adviezen zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen. Volg dus altijd het advies van uw dokter op. Hij zal u het best kunnen adviseren.

1 opmerking: