maandag 20 mei 2013

Lijnzaad


Vandaag zal ik lijnzaad voorstellen aan degenen die het nog niet kennen. Het ontbreekt niet in mijn eetpatroon!
Het is rijk aan omega-3 en omega-6, die zorgen voor goede cardiovasculaire (uw hart en bloedvaten) functies en voor het verlagen van een slechte cholesterol. 

Het bevat ook vitamine-E, die bijdraagt aan het goed functioneren van de lichaamscellen, en hierdoor vroegtijdig veroudering en degeneratieve ziektes voorkomt, zoals kanker.
Het verlicht de symptomen van PMS (premenstrueel syndroom) en menopauze, helpt bij een goede darmwerking, vermindert het vasthouden van vocht en activering van het geheugen. Voor degenen die worstelen met hun gewicht, helpt lijnzaad bij het verliezen van gewicht.

Om lijnzaad optimaal te gebruiken voor het lichaam, is het beter om het te malen, maar pas op, neem er niet overdreven veel van in. Gebruik 1-2 eetlepels per dag.

Er zijn veel manieren om lijnzaad te gebruiken. In yoghurt, granen, sap, salade. Ontdek uw favoriete manier.
Ik begon, op aanraden van mijn moeder, lijnzaad te eten. Zij vertelde mij alle voordelen dat het voor mijn gezondheid kon hebben voor de toekomst, vooral als ik de menopauze zou ingaan.

Vandaag is lijnzaad een standaard onderdeel van mijn dagelijkse voeding en profiteer ik van de voordelen ervan. Ervaar het zelf ook.

Jaqueline Moreira

1 opmerking: