woensdag 22 mei 2013

Citroen


Vandaag wil ik over citroen praten
Weet u wat citroen voor uw gezondheid kan doen?
Citroenzuur helpt bij de spijsvertering. Het sap van de citroen wekt speeksel op. Speeksel helpt bij de vertering van voedsel. In de maag bevordert citroenzuur de spijsvertering.
Het is ook goed voor de lever en de alvleesklier. Citroenzuur bevordert de aanmaak van galsappen, die voor een vlotte verwerking van vet en andere voedingsstoffen zorgen. Zodoende zorgt het voor een optimale afbraak van de afvalstoffen en de opname van de nuttige voedingsstoffen. Dit is positief voor uw gewichtsverlies en stofwisseling. Daarnaast heeft citroen deze extraatjes in petto:
Pectinekracht:
Citroenen bevatten heel wat pectine, voedingsvezels die ervoor zorgen dat je niet meteen zin hebt in een dessert. Wanneer pectine verteerd wordt, verandert de stof in een kleverige gel. Dat verhindert dat uw maag te snel suikers opneemt. Na het opnemen van pectine, heeft u dus langer een voldaan gevoel. Pectine helpt ook om het cholesterol- en suikerniveau in uw bloed laag te houden.
Vitamine C:
Met citroensap van twee en een half tot drie citroenen heeft u direct uw dagelijkse behoefte aan vitamine C. Meer dan mooi meegenomen! Mensen met een goede portie vitamine C verbranden tot 30% meer vet tijdens lichaamsbeweging dan degenen die niet voldoende vitamine C binnenkrijgen. Ook omgekeerd is er een verband tussen een tekort aan vitamine C en de toename van lichaamsvet.
Calciumopname:
Citroensap zorgt ervoor dat juw lichaam makkelijker calcium opneemt. Goed nieuws voor uw lijn, want een onderzoek toont aan dat calcium, dat in de vetcellen verborgen zit, belangrijk is voor de afbraak en ophoping van vet in uw lichaam. Zo zult u dus meer vet verbranden als er meer calcium in de vetcel zit.
Bovendien:
Citroensap heeft een desinfecterende werking, zodoende kan hij gebruikt worden voor de behandeling van acné, eczeem en koortsblaasjes. In de winter is thee met citroen en honing ook fantastisch voor een verkoudheid. Citroen kan ook gebruikt worden bij de verzorging van wondjes. Bloedvaten trekken samen wanneer ze in contact komen met citroensap. Water met citroensap helpt bij reuma.
Er zijn veel meer andere dingen die citroen voor uw gezondheid kan betekenen, ontdekt het zelf!
Attentie: Onze adviezen zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen. Volg dus al altijd het advies van uw dokter op. Hij zal u het best kunnen adviseren.

1 opmerking: