maandag 20 mei 2013

Amerikaanse Pannenkoeken


Ik hou van allerlei verschillende soorten pannenkoeken, Nederlandse pannenkoeken, Engelse pannenkoeken, maar mijn favoriet is de Amerikaanse versie. Ik herinner me nog dat ik, toen ik jong was en naar Amerika ging, naar een beroemd ontbijt-restaurant ging genaamd IHOP (International House of Pancakes). Ik at de meest heerlijke vers gemaakte pannenkoeken. Ze waren geweldig.  Vandaag ga ik met jullie het recept delen. U kunt plezier hebben met uw kinderen wanneer u ze maakt of simpelweg zelf een beetje genieten van de smaak van Amerika.

American Pancakes


Ingredients 
1 halve citroen
3 eieren
125g Zelfrijzend bakmeel
150ml  melk
½ tl gemalen kaneel
2 el suiker
50g boter

1. Ontvet een kom met een 1/2 citroen en wrijf hem schoon met keukenpapier. Dit is nodig om het eiwit goed stijf te krijgen. Splits de eieren. Doe de eiwitten in de kom en de eidooiers in een beslagkom. De pancakes worden extra luchtig door de eiwitten apart stijf te kloppen en die op het laatst door het beslag te spatelen.
2. Zeef het bakmeel boven de beslagkom en klop met een garde de melk erdoor tot u een glad beslag hebt. Klop de kaneel en suiker erdoor.
3. Ontvet de gardes van een mixer met de rest van de citroen. Klop de eiwitten in 5 min. stijf met de mixer. Spatel het stijve eiwit voorzichtig door het beslag.
4. Smelt een klontje boter in een pan en schep 4 hoopjes beslag van 8 cm doorsnede in de pan. Bak de pannen­koekjes in 5 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Serveer direct. Bak zo nog 3 porties. Lekker met een klontje gezouten boter en schenkstroop.

American Pancakes met Blauwe Bessen 


Ingredients 
3 eieren
1 halve citroen
125g Zelfrijzend bakmeel
150ml melk
½ tl gemalen kaneel
2 el suiker
50g boter
1 bakje blauwe bessen 150g

  • 1. Ontvet een kom met een 1/2 citroen en wrijf hem schoon met keukenpapier. Dit is nodig om het eiwit goed stijf te krijgen. Splits de eieren. Doe de eiwitten in een met een 1/2 citroen ontvette kom en de eidooiers in een beslagkom.
  • 2. Zeef het bakmeel boven de beslagkom en klop met een garde de melk erdoor tot u een glad beslag hebt. Klop de kaneel en suiker erdoor.
  • 3. Ontvet de gardes van een mixer met de rest van de citroen. Klop de eiwitten in 5 min. stijf met de mixer. Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag. Hierdoor wordt het beslag extra luchtig.
  • 4. Smelt een klontje boter in een pan en schep 4 hoopjes beslag van 8 cm doorsnede in de pan. Leg op het nog ongare beslag van elk pannenkoekje een paar blauwe bessen. Bak de pannenkoekjes in 5 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Serveer direct. Bak zo nog 3 porties. Lekker met een klontje gezouten boter en schenkstroop.


Tot volgende week 

Maureen GebremichaelGeen opmerkingen:

Een reactie posten