maandag 20 mei 2013

Chocoladetaart

Dit is één van mijn beste recepten om een chocolade taart te maken, hij is snel en
gemakkelijk om te maken. Ik hoop dat u plezier hebt bij het maken en vergeet niet om uw
commentaar achter te laten van hoe hij is uitgekomen.

Ingrediënten:
3 Eieren
1/½ kopje suiker
2 kopjes bloem
1 kopje chocolade poeder
½ kopje zonnebloemolie
1 eetlepel bakpoeder
Snufje zout
1 kopje heet water (Heet water)
Chocoladesaus ingrediënten:
2 chocoladereep (2 x 100g)
100 ml room (slagroom)


1. Warm de oven voor op 180 graden.
2. Meng als eerste de eieren en de suiker samen in een kom, voeg dan beetje bij beetje zonnebloemolie, kokospoeder, meel, zout bij, daarna volgt het hete water en het laatste ingrediënt is de bakpoeder.
3. Bereid uw bakvorm met behulp van een beetje boter en gebruik wat keukenpapier om het over de bakvorm te verspreiden. Verspreid dan een beetje bloem over de bakvorm en schud de bakvorm heel goed, zodat het meel gelijkmatig verspreid wordt. Verwijder overtollige bloem van de bakvorm door het te gieten in de wastafel. Deze methode helpt de cake gemakkelijk uit de bakvorm te komen nadat het in de oven is gebakken.
4. Schenk de taart mengsel in de bakvorm en plaats hem gedurende 40 minuten in de oven op 180 graden. Plaats de bakvorm in het midden van de oven, maar niet te hoog.
Tip: zodra uw taartenmix in de oven is, controleer de oven dan alleen maar om de 30 minuten, zodat de taart niet stopt met rijzen.
5. Voor de chocoladesaus warmt u de chocoladerepen op in een sauspan op een laag vuurtje, roer voortdurend zodat de chocolade niet verbrandt.
6. Voeg de room beetje bij beetje toe aan de gesmolten chocolade en roer hem gedurende een paar minuten goed op het fornuis. Haal hem van het vuur wanneer u merkt dat de saus de juiste dikte heeft (het moet niet te vloeibaar zijn, maar genoeg om stevig op de
taart te blijven).
7. Plaats de taart zodra hij klaar is, gedurende 20 minuten aan een kant om af te koelen.
Verwijder de taart uit de taartvorm maar gebruik als eerst een mes om grondig langs de zijkanten van de taart te gaan. Til dan de taart uit de bakvorm en plaats hem op een bord/schaal. Verspreid de chocolade saus gelijkmatig op de top van de taart met behulp van een mes of een spatel en versier hem zoals u wenst.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten