dinsdag 19 oktober 2010

Verbond met God

De Here Jezus is niet gekomen om vrede op aarde te brengen, zodat allen vrede met elkaar zouden hebben. Dit is onmogelijk, want zolang er duisternis in deze wereld is zal er altijd oorlog tussen licht en duisternis zijn.

Als u een verbond met God heeft, bent u licht en zult
u vrede hebben met God. Maar waar u werkt of woont, zult u altijd ongelovige mensen tegenkomen die heel anders denken of gedragen dan u. Soms komen deze mensen naar de kerk, maar omdat ze geen verbond met God hebben, zijn ze ongelovig en zullen ze altijd gebruikt worden door het kwaad om tegen u op te staan.

In feite heeft u de visie van Gods grootheid en daarom wordt u als gek beschouwd vanwege uw geloof in Gods Woord. Wanneer u God uitdaagt door een offerande op het altaar te plaatsen of wanneer u een offer doet, wordt u gezien als een gek of een gestoord iemand die in een gekkenhuis thuis hoort.Toen u het voor de duivel deed was het geen probleem, maar nu dat u het voor God doet is het wel een probleem. Vanwege deze onmogelijke samenleving tussen het licht en de duisternis gaf de Here Jezus ons een wapen, een zwaard. Niet fysiek maar geestelijk, dat nooit faalt. Het moet worden gebruikt, anders overheerst de duisternis. Abraham gebruikte dit wapen met volharding.

Wanneer u naar de kerk komt heeft u de mogelijkheid om sterker te worden met dit wapen. Wat u hier hoort is heel anders dan wat u op uw werk of thuis hoort. Daar is twijfel, hier is geloof. Niet te vergeten dat de persoon meer tijd doorbrengt op het werk of thuis dan in de kerk. God wil niet dat er scheiding in het gezin zal bestaan, maar als de vader licht is en het kind duisternis, of als de moeder licht is en de dochter duisternis dan zullen er conflicten zijn. Daarom is het noodzakelijk om het zwaard in praktijk te zetten met volharding, zodat de duisternis vernietigd wordt .

Voorheen hield u meer van uw vader en moeder dan van de Here Jezus. Maar nu, vanwege het onvoorwaardelijke verbond met God, houdt u minder van ze. De duivel doet de moeder denken dat ze haar zoon kwijtraakt, de man denkt dat hij zijn vrouw verloren heeft. Dit alles en daarbij nog het kruis is wat degenen die een verbond met God hebben, moeten dragen. Wat u moet doen om te overwinnen is in het geloof blijven en trouw zijn aan uw verbond met God.

God zegent u in overvloed,

Bisschop Romualdo Panceiro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten