maandag 25 oktober 2010

UKGR Wereldwijd - Zwitserland

Nieuwe hoofdkerk in ZwitserlandOp 15 steptember werd de nieuwe hoofdkerk van de UKGR in Zwitserland, Genève, ingehuldigd. De kerk heeft zich 17 jaar geleden gevestigd in Zwitserland, in 1993, onder de naam "Centre d'Accueil Universal" (Universele hulpcentrum).


Zwitserland is een oecumenisch land, met meer dan 8 miljoen inwoners en het is één van de landen met een betere levensstandaard, maar ondanks dit alles, heeft Zwitserland één van de hoogste zelfmoord gevallen, ongeveer 1400 mensen per jaar, de tweede grootste ter wereld.


Dit wordt beschouwd als één van de grootste bezorgdheden, door de overheid, omdat het aantal alleen maar aan het groeien is, vooral onder de jongeren.


Met aandacht voor dit probleem werkt de UKGR in Zwitserland aan de beste manier om deze situatie, die al zoveel levens heeft geeïst, te bestrijden.


Sinds januari is bisschop Vitor Silva de verantwoordelijke voor het evangelische werk. De diensten worden in drie officiële talen van het land gehouden: het frans, duits en italiaans en ook in het portugees. De Portugese taal wordt als de grootste beschouwd in de buitenlandse gemeenschap van Zwitserland, met Portugezen, Brazlianen, Kaapverdianen, Angolezen en Mozambikanen die de taal spreken.


Vandaag de dag zijn er zes kerken die dagelijks geopend zijn en één die twee keer per week geopend is, in de volgende steden: Genève – Thônex ( de nieuwe hoofdkerk) waar de diensten in het Frans en Portugees gehouden worden, Genève – Centrum (de oude hoofdkerk) diensten in het Frans en Portugees; Zurich waar de diensten gehouden worden in het Duits en Portugees; Lausanne met diensten in het Frans en Portugees; Bern diensten in het portugees: Lugano diensten in het Italiaans en Portugees; en Basel waar de diensten in het portugees gehouden worden.


De nieuwe kerk begon met dagelijkse diensten te houden op 15 september en is gelokaliseerd in Genève, in stadsdeel Thônex (Adres: Rue de Genève 94-96, 1226 Thônex)


De voornaamste problemen die worden ondervonden bij de uitvoering van de werkzaamheden van de UKGR heeft met de evangelisatie te maken. Het is verboden om te evangeliseren of evangelisch materiaal uit te delen op straat, maar dit alles werd overwonnen door het geloof.


De foto's hierboven zijn van een speciale dienst in de nieuwe hoofdkerk in Genève.


Bisschop Vitor Silva

Geen opmerkingen:

Een reactie posten