maandag 4 oktober 2010

Inspirerend verhaal

God bestaat niet


Op een dag ging een man naar de kapper.

Toen zijn haren werden geknipt begon hij met de kapper te praten. Hij sprak over het leven en over God. Na een tijd kon de ongelovige kapper het niet meer aan en zei:

- Mijn vriend laat dit, God bestaat niet!

- Waarom?

- Kijk, als God bestond dan zou er niet zoveel ellende en hongersnood bestaan! Kijk om je heen en zie alle triestheid. Je hoeft alleen maar op straat te lopen en je kan dat opmerken!

- Goed, dat is jouw manier van kijken toch?

- Ja natuurlijk!

De klant betaalde en ging weg. Op straat zag hij een vieze zwerver met lange, onverzorgde haren en een warrige en vieze baard die tot zijn nek hing. Hij kon zich niet inhouden, draaide zich om en daagde de kapper uit:

- Weet je wat, ik geloof niet in kappers!

- Hoe bedoel je?

- Ja, want als er kappers bestaan, dan zouden er geen mensen bestaan met lange haren en baarden!

- Kijk, zulke mensen bestaan omdat ze klaarblijkelijk niet naar mij komen!

- Heel goed. Nu begrijp je het.


Vaak geven wij God de schuld voor de problemen van deze wereld en vergeten we dat, omdat wij ons deel niet doen, wij eraan bijdragen dat de wereld blijft zoals hij is. Wij hebben een vrije wil en het vermogen om onze acties te kiezen en goede of slechte beslissingen te nemen. God heeft het zo ingesteld, zodat wij konden genieten van de vrijheid van onze besissingen. Anders zouden we gelijk zijn aan robots, marionetten en poppen en, uiteraard, zouden wij God hiervoor beschuldigen. En het kan niet anders! Het leven met God is een geschenk van God en dient ontvangen en gaccepteerd te worden als elk ander geschenk. Het mag niet opgelegd, verplicht of gedwongen worden. We dienen het te accepteren, te zoeken en te ontvangen. Ondanks het feit dat het voor iedereen is, is het noodzakelijk om de eerste stap te zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten