vrijdag 22 oktober 2010

10 Tekenen van geestelijke zwakheid

1. Geen plezier meer om met God te praten.

Er zijn mensen die smoesjes verzinnen vanwege tijdgebrek, vermoeidheid en de gedachte dat God al weet wat zij nodig hebben. Daardoor uiten zij niet hun afhankelijk aan God.


2. Geen plezier om de wil van God te kennen.

De mensen die het nalaten om de Bijbel te lezen, zijn ook automatisch nalatig om naar Gods stem te luisteren. Op deze manier hebben ze geen idee van Zijn wil voor hun levens, omdat de Bijbel de bron daarvan is. Daarin staat de wil van God voor onze levens beschreven.


3. Angst voor de dood.

De persoon heeft angst voor de bestemming van zijn ziel, omdat hij niet de zekerheid van het Eeuwige leven heeft.


4. Angst dat de Here Jezus zal terug komen en hem niet zal meenemen.

De persoon is bang voor de terugkomst van de Here Jezus, omdat hij weet dat zijn levensstijl hem niet het recht geeft om meegenomen te worden.


5. Een grotere waardering voor het materiële dan voor het geestelijke.

De persoon verliest zijn visie voor de behoudenis en geeft een hogere prioriteit aan materiële zaken. De geestelijk zaken, die op de eerste plaats horen te staan, komen op de tweede plaats.


6. Een grotere bezorgdheid om mensen te behagen in plaats van God.

De persoon maakt zich meer bezorgd om hetgeen mensen denken en van hem verwachten, in plaats van wat God denkt en van hem denkt.


7. Gebrek aan vrees.

Hiermee wordt bedoeld het bewaren van wrok, jaloezie, anderen beoordelen, ongehoorzaamheid, opstand enz. Echter vrees representeert niet angst, maar een diepe respect. Wanneer een persoon opstandig wordt wil hij in feite zijn wil doordrukken.


8. Gebrek aan concentratie tijdens het gebed.

De persoon wordt makkelijk afgeleid en opent zijn ogen, denkt aan andere zaken en blijft leeg van binnen. De persoon "bidt", "aanbidt", "zoekt", maar het lijkt wel alsof de persoon daar niet is. Zijn gedachten zijn er niet bij…


9. Geen blijdschap in de behoudenis.

De persoon die behouden is zit vol van vreugde en is blij ongeacht door welke situatie hij heen gaat, omdat deze vreugde spontaan is. Hij voelt zich veilig, vredig en dat wordt niet aangepast.


10. De boodschap is nooit voor hem.

De persoon denkt dat de prediking nooit voor hem bedoeld is, maar juist voor anderen. Maar Christus is altijd bezig om ons te vernieuwen, ons te leren hoe we een nieuw verstand, hart en geest te kunnen hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten