maandag 2 mei 2011

Inspirerend verhaal

De ijsbreker

Er is een legende die het verhaal vertelt van twee kinderen die op een meer van ijs schaatsten. Het was een bewolkte en koude middag en de kinderen speelden zonder zich zorgen te maken. Opeens brak het ijs en viel één van de kinderen in het water. Het andere kind, die zijn vriend onder het ijs zag drijven, nam een steen en begon met al zijn kracht te slaan, waardoor hij het ijs brak en zijn vriend kon redden.

Toen de brandweerlieden aankwamen en zagen wat er was gebeurd vroegen ze de jongen:

- Hoe heb je dit kunnen doen? het is onmogelijk dat jij dit ijs met deze steen en die kleine handjes hebt kunnen breken!

Op dat moment kwam er een oude wijze man die zei:

- Ik weet hoe hij het heeft gedaan

Iedereen vroeg:

- Hoe dan?

Waarop de wijze antwoordde:

- Er was niemand in zijn buurt die hem vertelde dat hij het niet kon doen!


Leer dit: Wanneer de wereld u zegt dat u niet in staat bent om iets te kunnen doen, gebruik dan uw zesde zintuig, God is met degenen die niet zwak zijn.

Ik hoop dat ik u ergens mee van dienst ben geweest,

Bp Julio Freitas

2 opmerkingen:

  1. Zoiets heb ik ook meegemaakt. Toen mijn 3 jarige dochter in het water viel 3 weken geleden, heb ik geen enkel seconde getwijfeld of nagedacht aan het feit dat ik zelf ook niet kon zwemmen. Ik ben erin gesprongen en heb haar op tijd kunnen redden. Alleen God weet wat er zou gebeuren als ik wel aan mijn eigen kunnen had getwijfeld. Hoewel een ander zegt dat ik ons beide in gevaar heb gebracht, zeg ik dat ik niet in mijzelf heb vertrouwd maar in God.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als is mogelijk voor degenen die geloven, zonder te twijfelen.

    BeantwoordenVerwijderen