dinsdag 1 maart 2011

Zonnebloemfeest van de Sisterhood

De Sisterhood die werd opgericht in december 2009 , waarvan de leden jongeren van de UKGR zijn, met als leeftijd tussen de 14 en 30 jaar, heeft als doel om voorbeeldige jongedames en vrouwen van God te vormen, die bereid zijn om de bijbelse richtlijnen te volgen en te getuigen van Gods macht.


Onlangs namen de leden van de Sisterhood over de gehele wereld deel aan een feest genaamd "Feest van de Zonnebloem". De thema van het feest werd uitgekozen door schrijfster Cristiane Cardoso, de oprichtster van de Sisterhood. "Het zaad van de zonnebloem wordt geplant en wanneer hij begint te groeien wordt zijn structuur zichtbaar. Terwijl ze groeien, beschermen de bladeren de stengel en vervolgens de knop die verschijnt met mooie gele blaadjes die een kroon vormen. In aanvulling op deze schoonheid is deze bloem altijd gericht naar de zon", vertelt Cristiane.


Tijdens de viering werden de deelnemers onderwezen om elk detail van het dagelijkse leven te associëren met hun relatie met God, waarbij ze altijd hun familie en virenden dienen te waarderen. "Elke zonnebloem heeft zijn schoonheid, op die manier dient elke deelnemer van de groep ook deze eigenschap te hebben, een stralende kwaliteit die hen tot een voorbeeld maakt qua gedrag en leven", Legt ze uit.


Deelneemster Maritza Barrueta (foto aan de linkerkant) die 19 jaar is, voelt zich dichterbij God komen sinds ze deel uit maakt van de Sisterhood.


"Mijn verleden valt me niet meer lastig, omdat ik totaal ben veranderd. In het verleden droeg ik vaak verkeerde kleren, maar door de hulp van de Sisterhood heb ik geleerd wat God van mij verwacht en wat het betekent om een ware vrouw te zijn. Vroeger dacht ik dat ik nooit gelukkig zou zijn in mijn liefdesleven, maar nu heb ik de zekerheid dat ik de juiste persoon zal vinden." zegt ze.


Lilian Quezada, die 20 jaar oud is, weet wat voor waarde het heeft om deel uit te maken van deze groep. "Ik wist dat ik de conditie had om een vrouw van God te worden, maar Hij wilde eerst mijn houding en eigenschappen veranderen. Door de Sisterhood heb ik geleerd om mijn geloof te gebruiken en zodoende heb ik al mijn problemen overwonnen. Als gevolg daarvan heeft Jezus me op vele manieren gezegend. Hij heeft me nieuwe mogelijkheden gegeven om Hem te dienen", verklaart ze.

7 opmerkingen:

 1. Dit is echt sterk,want sinds ik mee doe aan de Sisterhood, ben ik veel zekerder van mezelf geworden, dichter bij God en sterker qua geloof,en er zijn opstakels, maar omdat ik het graag wil ga ik naar voren en laat niks mij tegenhouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De sisterhood heeft mij erg veel geholpen niet alleen om dichterbij God te komen maar ook om een voorbeeld te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De Sisterhood is een van de beste dingen die een vrouw van God kan meemaken , nu ik meedoe aan de Sisterhood voel ik me goed en heb ik meer vertrouwen in mezelf en doe ik mijn best om een goed voorbeeld te zijn voor andere jonge vrouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De Sisterhood is echt heel erg leuk en goed. Nu ik er aan mee doe, merk ik dat ik aan het veranderen ben. En de Sisterhood versterkt ook mijn geloof. Af en toe heb ik het wel erg druk met school, maar ik kan het wel combineren school en Sisterhood.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De sisterhood is echt Goed. Ik doe niet zo lang mee maar ik kan wel mijn getuigen geven, het help echt je leert heel veel meer disipline hebben voor God en voor jezelf, een goede voorbeeld te zijn. ik zei altijd achh niks moet!!! Maar ik kan je nu wel zeggen voor God MOET HET WEL.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De sisterhood helpt mij om een vrouw van God te worden, en het maakt het iets makkelijker. En het helpt je met veranderen. Zoals : hoe je je moet kleden, hoe je je moet gedragen enzo. Dus eigenlijk om een voorbeeld te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De Sisterhood heeft mij heel erg veranderd. Ik ben heel erg blij met de sisterhood.Ik heb in deze weken superveel geleerd en gedaan .The Sisterhood is een Grote Zegen.

  BeantwoordenVerwijderen