maandag 14 maart 2011

Waarom zorgen maken?

Het is een grote dodelijke zonde om zich zorgen te maken over andermans meningen. Degenen die zich hier zorgen over maken, verliezen hun kostbare tijd. In plaats daarvan konden ze naar ideeën en inspiraties van boven luisteren en zich bruikbaar maken in de handen van de Allerhoogste.

We kunnen niet simpelweg onze armen kruisen en verwachten dat de zegel van de Heilige Geest Zijn stem zal opdringen temidden van het lawaai van zoveel andere stemmen, vooral als de persoon zich zorgen maakt over wat anderen denken.

Het kwaad werkt op de volgende manier: het inspireert zijn roddelachtige dienaren om te kritiseren, te zeuren over elk klein dingetje; over het algemeen wilt het kwaad degenen die door het geloof leven ontmoedigen.

Echter, het hangt van degenen af die van het geloof zijn om voor zichzelf te zorgen en hun oren open te houden voor de geestelijke begeleiding van de Geest. Want zoals Hij Zijn Zoon en discipelen leidde, zo wil Hij in u en door u stromen!

Hij verheugt zich hierin, maar het hangt van uw aandacht af.

Hij kan niets doen voor degenen die geen eerbied voor Hem tonen wanneer zij Hem aanroepen.

Mijn vrienden, wees wijs. De Geest van God wil jullie terug leiden naar de Hof van Eden. Verlies deze visie niet en sta niet toe dat uw hersencellen verbrand worden door de hitte van de woede van degene die al in brand is.

Wees gezegend!

4 opmerkingen:

 1. Vind deze blog/advies heel leerzaam zal het zeker in het praktijk brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het enige wat echt telt is wat God van ons denkt , wij als zondaars moeten de Wil van God doen om in zijn paradijs te komen! Doe Gods Wil en ontvang de Heilige Geest en alles zal goed komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb dit een paar keertjes mee gemaakt dat collega's bij mij kwamen om mij te vertellen wat andere collega's over mij zeiden,een paar keertjes had ik geluisterd en dan werd ik een beetje boos op diegene die over mij sprak en gelijk moest ik denken aan dat wij onze vijanden lief moeten hebben en altijd het goede doen, en zo deed ik goed aan die persoon. maar nu als iemand naar mij toe komt om iets te vertellen over iemand, dat zeg ik meteen het interesseert mij niet. ik wil niet besmet worden , het is belangrijk hoe God over mij denkt en niet wat mensen denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. We moeten ons niet zorgen makenof boos worden over wat andere mensen over ons denken of zeggen. We kunnen beter aan God die aandacht geven inplaats van de mensen die over je praten. want je vijanden moet je lief hebben dus bid voor ze

  BeantwoordenVerwijderen