zondag 20 maart 2011

Zaadcel van het geloof

Er is geen manier om doorzettingsvermogen van de behoudenis van de ziel te scheiden. Hetzelfde geldt voor het werk van God. Daarom zei Jezus tot hen die hun hand aan de ploeg zetten, en dan terug kijken, dat ze niet waardig zijn van Gods koninkrijk.

De boze geesten volharden. En kunnen alleen overwonnen worden door degenen die de geest van volharding hebben. Volhardend is diegene die blijft geloven, zelfs tegen de omstandigheden. Hij gaat tot de dood met dit geloof.

De geroepen en niet uitverkorenen zondigen omdat ze gebrek hebben aan continuïteit in het geloof. Ze worden ontmoedigd vóór de uitdagingen, ze accepteren nederlaag en geven zich over aan de zwakheid. Stel je voor dat de huwelijken niet zouden standhouden vóór de moeilijkheden. Geen enkele zou standhouden. Zo is het huwelijk met God. De zwakken worden achtergelaten. Het is net als het leven. Onder de miljoenen zaadcellen overwint er normaal gesproken één de obstakels en wordt als gevolg hiervan een persoon. Dit betekent dat ieder mens sterk geboren is. Maar, na verloop van tijd, geven de meesten zich over aan problemen en worden zwak.

Met de behoudenis is het niet anders. Velen hebben het geaccepteerd, maar weinig behouden het. Gedurende drie opeenvolgende keren gebood God aan Jozua om sterk te zijn. Nou, Hij vraagt nooit het onmogelijke. Want, waarom iets onmogelijke te vragen? De kracht zit niet in de spieren of de grootte ervan. De kracht ligt in het innerlijke vastberadenheid. Degene die volhardt wordt nooit geleidt door de moeilijkheden. Integendeel, hij gebruikt ze als traptrede voor zijn verovering.

Wees sterk in de Naam van de Heer Jezus Christus!

Bisschop Edir Macedo

3 opmerkingen:

  1. Amen!!! klopt heel vaak willen we het op geven als de problemen komen. Maar nee we moeten juist blijven geloven strijden zeker zijn dat we aan het eind zullen overwinnen. De problemen komen maar juist op dat moment moeten we God vragen om ons kracht te geven zodat we door kunnen gaan in de strijd. Daarom is het heel belangrijk ook om de heilige geest te blijven zoeken want dat is de middel die wij als mens nodig hebben om alles te kunnen overwinnen in Gods naam!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. we moeten niet opgeven als er problemen komen. We moeten niet opgeven de overwinning zal groot zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We moeten niet opgeven als er problemen op onze pad zal zijn. Maar door gaan omdat de overwinning groter zal zijn dal al wat je hebt meegemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen