dinsdag 18 mei 2010

Wie wil vrede?

Ruzies met uw vrouw, op het werk, met de kinderen, in het verkeer, met de receptioniste, in uw gezondheid; hoe uw dagelijkse strijd ook is, één ding is zeker: het eerste ding dat aangetast zal worden is uw innerlijke vrede.

Wanneer de mensheid leeft in een constante innerlijke strijd tussen het verstand en de emoties, dan is het eerste symptoom van het rationele geloof het terugbrengen van de interne vrede. Weinigen hebben dit geloof gebruikt en zodoende hebben maar weinigen hun dagelijkse strijd overwonnen.

Met de verloren strijden komen ook de twijfels. Hierdoor ontstaat de onveiligheid, onzekerheid en een volledige scala van emotionele stoornissen die leiden tot professionele mislukking. Deze Strijd die in het binnenste wordt gevoerd, wordt ook aan de buitenkant gevoeld, waardoor de mensen vijandig worden tegenover anderen.

Dit alles verdwijnt op het moment dat het bovennatuurlijke geloof in werking treedt. De twijfels wijken voor zekerheid en een sterk karakter. Een reden hiervoor is dat de innerlijke vrede zicht vestigt in het binnenste van de mens. Als iedereen maar deze innerlijke vrede had… dan zou de wereld een echte paradijs zijn!

God zegent u allen in overvloed,

Bisschop Macedo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten