dinsdag 4 mei 2010

Ford Motors

Nog een bedrijf, dat werd gesticht door een tiendegever, dat ondanks de crisis voorspoedig werd.

Dit artikel vermeldt niet alleen dat Ford winst had in het eerste trimester van 2010, de grootste in de laatste 6 jaren, maar het vermeldt ook dat Ford het enige autobedrijf was in de Verenigde Staten dat geen hulp van de regering nodig had uit vrees voor een faillissement. In 2007 gaf de Ford Stichting meer dan 500 miljoen dollars uit aan goede doelen, inclusief christelijke initiatieven.

________________________________________________________


Ford Motors winst in het eerste kwartaal de grootste in 6 jaar

Verkoop van Ford steeg dankzij het economisch herstel

Autogigant Ford heeft een netto winst geboekt van $2,1 miljard in de eerste drie maanden van 2010, zijn hoogste winst in het eerste kwartaal sinds 6 jaar.

Dit bedrag wordt vergeleken met een verlies van $1.43 miljard in dezelfde periode in 2009.
Ford zei dat het resultaat te wijten was aan een herstellende economie, wat betekent dat mensen weer begonnen met het aanschaffen van dure artikelen.
Het autobedrijf zei ook dat het verwacht om elk kwartaal van dit jaar winstgevend te zijn.
In tegenstelling tot zijn concurrenten, ontving Ford geen geld van de regering om steun te bieden voor de financiële crisis en negatieve economische wending.

‘Een stabiel kwartaal’
Ford zegt dat de verkoop in zijn hoofdmarkt in Noord Amerika steeg met 37%, en het heeft plannen om de productie dit jaar te verhogen met 9%.
Echter, het bedrijf zei dat het nog te vroeg was om te zeggen of het werknemers zou aannemen om te helpen met de productie.
Wereldwijd was het land dat het best presteerde China, waar de verkoop steeg met 84%.
Fords algemeen directeur Alan Mulally zei: “Het Ford team over de gehele wereld heeft een zeer stabiele eerste kwartaal en we boeken voorspoedige ontwikkeling.”
Ford had een omzet van $2,7 miljard gedurende het gehele jaar.

Bron: www.newsvote.bbc.co.uk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten