vrijdag 14 mei 2010

Godzijdank!

"Dankt onder alles, want dat is de wil Gods in Christus Jezus ten opzichte van u." (1 Tessalonicenzen 5:18)

Hoe vaak zijn we al niet verrast door slecht nieuws of een uiterst onaangename situatie? En het is nog erger wanneer dat gebeurt na een nachtwake van gebed of na een gezegende dienst in de kerk.

En de onmiddellijke reactie is om te vloeken, te klagen, en het ergste, het te vertellen en rondbazuinen aan de ongelovige mensen.

Dat is de hoofd oorzaak van de grootste zwakheden onder de christenen. Wie van God is leeft in het Licht en alles wat er gebeurt is in zijn eigen voordeel. Als hij iets verovert is het goed. Als hij iets verliest is het ook goed! Het is een teken dat hij in de toekomst iets groters zal veroveren.

Dank geven houdt niet in dat u zich moet berusten in het lijden of het te accepteren als een test die van God komt…

Evenmin om zich te beklagen. Omdat het beklag een groot belang geeft aan het lijden en, zodoende, het kwaad verheerlijkt.

Het doet me denken aan het verhaal van twee schoenverkopers die naar India werden gezonden. De eerste stond perplex toen hij net aankwam in het land en vroeg om terug te keren, omdat ze daar allemaal op blote voeten liepen.

De tweede was zeer gelukkig en vroeg zijn manager om de productie te verhogen, omdat hij daar zou doorbreken. De mensen liepen immers op blote voeten en het vooruitzicht van de verkoop was uitstekend, zei hij. Als u in het Licht leeft zullen alle dingen ten goede werken. De problemen zijn, in feite, een grote gelegenheid om te leren afhankelijk te worden van het geloof. Daarom dient u nooit het vertrouwen in de beloftes van God te verliezen.

"Wij weten nu, dat [God] alle dingen doet medewerken ten goede voor hen, die God liefhebben, die volgens zijn voornemen geroepenen zijn." (Romeninen 8:28)

God zegent u allen,

Bisschop Edir Macedo

1 opmerking:

  1. Vaak is het zo, dat als wij een dienst hebben bijgewoond er daarna iets ergs gebeurt. De duivel wil ons doen twijfelen aan het werk van God. Daarom dienen wij die twijfels te verbreken en God dankbaar te blijven net als Job.

    BeantwoordenVerwijderen