maandag 31 mei 2010

Bewijs van geloof

Onder de vele Egyptische goden bestond er een god die het hoofd van een schaap/lam had. Daarom waren de schapenherders niet welkom onder de Egyptenaren. Het scheren van de wol van de schapen en in het bijzonder het offeren van schapen beledigde het Egytische geloof.

Het Goddelijke verzoek om een schaap te offeren en zijn bloed te strijken op de deurposten van de voordeur was geen gemakkelijke taak voor de Israelieten. Het vereiste moed. Dit zou de Egyptenaren zeker beledigen en hun agressiever maken tegenover de Israelieten.

De kinderen van Israël moesten kiezen tussen offeren voor God en het risico lopen om hun levens te verliezen of zich hiervan afwenden en hun eigen "huid redden".

Elk moment van het leven gaan de gelovigen door ditzelfde dilemma heen in de wereld. Hier wordt het bewijs gezien van uw offer.

Ik heb geleerd dat het uitoefenen van het geloof een kwestie is van een dappere houding hebben om gehoorzaam te zijn aan de stem van God dan die te voelen.

"Want zo wie zijn leven zal willen behouden, die zal hetzelve verliezen maar zo wie zijn leven verliezen zal, om Mijnentwil, die zal hetzelve vinden." (Matteüs 16:25)

Niemand wordt behouden als hij bewogen wordt door zijn gevoelens. De behoudenis vereist een houding, actie of materialisatie van het geloof. Oftewel, moed!

Bisschop Macedo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten