woensdag 19 mei 2010

Het complete pakket

Er was een man die in het midden van een aantal bergen woonde en zijn droom was altijd om de wereld rond te reizen op een cruiseschip zoals hij dat altijd zag in de films. Hij droomde urenlang dat hij de helder blauwe zee van het Caribisch gebied zou zien en de mooiste bezienswaardigheden van de wereld. Na zoveel te hebben gedroomd besloot hij op een dag dat hij zo hard mogelijk zou werken om zoveel mogelijk geld te kunnen verdienen met de hoop dat hij op een dag een ticket zou kunnen kopen om zijn droom te kunnen realiseren.

Een jaar ging voorbij en na hard te hebben gewerkt en zoveel mogelijk geld te hebben verzameld, had hij eindelijk genoeg bij elkaar om zijn ticket te kunnen kopen. Hij stapte bij een reisbureau binnen en toen hij zijn ticket wilde kopen merkte hij op dat hij alleen maar genoeg geld had verzameld om het goedkoopste ticket te kunnen kopen. Maar zelfs zo ging hij door en kocht zijn ticket zonder zich druk te maken of het echt het goedkoopste was of niet.

Op de dag dat hij aan boord moest gaan had hij twee koffers ingepakt; één met zijn kleren en een ander met eieren. Omdat hij niet genoeg geld had om een duurder ticket te kopen was zijn plan dat hij de eieren zou koken in een waterkoker in zijn kamer, want hij zou toch geen geld hebben om eten aan boord te kopen.

Helemaal opgewekt ging hij op zijn weg. Als ontbijt at hij gekookte ei, bij het middageten at hij gekookte ei. En raad maar eens wat hij at als avondeten? Precies, gekookte eieren. Gedurende die drie weken van de cruise raakte hij bevriend met een jongen die in de kamer naast hem sliep. Maar elke keer dat hij hem uitnodigde om bij hem te komen eten gaf hij hem een excuus en weigerde hij. Elke dag verzon hij wel een ander excuus, omdat hij wist dat hij geen geld had om eten aan boord van het schip te kunnen kopen.

Na een paar dagen kon die man het niet meer aan om gekookte eieren te zien en het enige waar hij aan dacht was teruggaan naar zijn huis tussen de bergen waar hij alles kon eten wat hij wilde. Op de laatste dag van zijn reis toen het tijd was om van boord te gaan kwam de vriend die in de kamer naast hem sliep naar hem toe en vroeg: " Mijn vriend, ik vond jouw gezelschap echt heel leuk, maar er is alleen maar één ding dat mij verwondert. Waarom verliet jij nooit jouw kamer om te eten?" Die man legde zijn hele verhaal uit, dat hij het meest goedkope ticket had gekocht en dat hij daardoor geen geld over had om eten te kopen aan boord. Hij toonde zijn biljet aan zijn vriend, zodat hij zijn dilemma kon begrijpen, maar geheel tegen zijn verwachtingen in bleef zijn vriend verbijsterd staan en zei: "Mijn beste vriend jouw ticket is gelijk aan die van mij. Jij at gekookte eieren gedurende drie weken, maar jij had het recht om alles wat jij wilde gratis te eten!"

En dat is precies wat de Here Jezus 2000 jaar geleden voor ons veroverde aan het kruis. Hij veroverde het complete pakket van geluk, maar zelfs zo overleven veel mensen door de restjes te eten die hun worden toegeworpen door de wereld. Ze dienden gezond te zijn, maar ze zijn ziek, een gelukkig gezin te hebben, maar hun huwelijk is vernietigd.

Neem in bezit wat aan u toebehoort, terwijl u misschien dacht dat u er geen recht op had. Neem het complete pakket in bezit.

God is met u.

1 opmerking:

  1. Deze boodschap klopt helemaal! Handel ernaar zoals daar geschreven staat.

    BeantwoordenVerwijderen