dinsdag 4 mei 2010

Het geloof van een moeder

Zij had alles al geprobeerd om haar dochter te helpen. Als laatste redmiddel verliet die moeder haar land paraat voor alles om een oplossing te zoeken voor haar dochter. Had haar dochter een ongeneeslijke ziekte? Een agressief karakter? Was zij niet meer helder van geest? Zat ze in de prostitutie? Iets ergers misschien? Het enige dat wij weten is dat de dochter van die Kananese moeder "op een verschrikkelijke manier bezeten" was.

In haar wanhoop moest zij haar dochter achterlaten op zoek naar een oplossing.

Die moeder had gehoord over Jezus. Maar ze had een probleem. Deze "Jezus" was een Jood. De Joden waren de ergste vijanden van de Kananieten. Eigenlijk waren de Kananieten een vervloekt volk voor de Joden. "Hij zal mij zeker niet helpen" dacht zij bij zichzelf. Maar omdat zij geen andere uitweg zag, besloot zij om het risico te nemen.

Toen zij tot Hem kwam, ontving zij een onverwachte reactie van de Auteur van het Evangelie: totale onverschilligheid van de Here Jezus tegenover die vrouw. Maar omdat zij vastbesloten was om niet naar huis te gaan zonder een oplossing, schonk de Here Jezus haar Zijn aandacht.

"U kunt mij een hond noemen, dat kan me niets schelen. Zolang u mijn dochter maar helpt!"

Klaar.

Op datzelfde moment verliet het kwaad haar dochter en werd ze weer gezond.

Wanneer een familie door strijden heen gaat, is er niemand die zoveel lijdt als de moeder. Maar het geloof van een moeder is ook heel speciaal. En dat is ook de reden waarom een moeder heel speciaal is voor God.

Moeders, de schijnbare onverschilligheid van de Here Jezus tegenover uw pijn, is niets meer dan een gelegenheid voor u om uw geloof te gebruiken!

9 Mei om 10u – Gebed voor de Lijdende Moeder

In alle UKGR Evangelisch Centra

Bisschop Renato Cardoso


Geen opmerkingen:

Een reactie posten