zondag 9 mei 2010

Het verbrande huis

Een zekere man ging op reis met het vliegtuig.

Deze man vreesde God en wist dat God hem zou beschermen.

Toen het vliegtuig over de zee vloog, viel één van de moters uit en was de piloot gedwongen om een noodlanding te maken in de oceaan. Bijna iedereen ging dood, maar die man kon zich nog net vastklampen waardoor hij nog kon blijven drijven op het water. Hij bleef daar een lange tijd drijven, totdat hij bij een onbewoond eiland kwam.

Toen hij bij het strand aankwam, moe, maar toch levend, dankte hij God omdat Hij hem had gered van de dood. Hij slaagde erin zich te voeden met vis en kruidenen om een paar bomen om te hakken waarmee hij met veel moeite een huis voor zichzelf bouwde. Het was niet echt een huis, maar eerder een ruw onderdak met stokken en bladeren. Maar het betekende bescherming. Hij was ontzettend blij en nog een keer dankte hij God, omdat hij nu kon slapen zonder bang te zijn voor wilde dieren die er misschien op het eiland waren.

Op een dag was hij aan het vissen en toen hij klaar was had hij veel vissen gevangen. Zo, met veel voedsel, was hij tevreden met het resultaat van de visvangst. Maar toen hij zich zich omdraaide in de richting van zijn huis, was zijn teleurstelling groot toen hij het huis helemaal in vlammen op zag gaan.

Hij ging zitten op een steen, huilde en riep in tranen:

- God! Hoe is het mogelijk dat U dit heeft laten gebeuren in mijn leven? U weet dat ik dat huis heel hard nodig had om mij te beschermen en toch liet U het toe dat mijn huis helemaal afbrande. God, heeft U dan helemaal geen medelijden met mij?

Op dat moment raakte een hand zijn schouder aan en hij hoorde een stem die zei:

- Kom jongen. Hij draaide zich om, om te zien wie met hem sprak en groot was zijn verbazing toen hijeen marinier in uniform voor zich zag die zei:

- We zijn gekomen om jou te zoeken.

- Maar hoe is het mogelijk? Hoe wisten jullie dat ik hier was?

- Luister vriend! Wij kwamen op jouw rooksignalen af. De kapitein beval dat het marineschip zou stoppen en stuurde mij om jou op te halen in die reddingsboot die daar ligt.

Die twee stapten in de boot en gingen samen aan boord van het marineschip dat hem in veiligheid terugbracht naar zijn geliefden.

Denk hierover na!

1 opmerking:

  1. God laat ons nooit in de steek. Hij is er altijd voor ons wanneer wij Hem nodig hebben.

    BeantwoordenVerwijderen