woensdag 1 december 2010

Het offer

Jezus zei dat het noodzakelijk was om te offeren


Doch een ongeestelijk mens aanvaardt niet hetgeen van de Geest Gods is, want het is hem dwaasheid en hij kan het niet verstaan, omdat het slechts geestelijk te beoordelen is. (1 Kor 2:14)

Deel 1

Helaas begrijpen velen het Woord van God niet, vooral wanneer het, het offer betreft. Iedereen wil een comfortabel leven, voorspoed en succes, maar niet iedereen is bereid om de prijs ervoor te betalen. Zij willen geen moeite doen, zij willen niet offeren; maar zonder offer kunt u niets bereiken in het leven. De zegens van God komen niet uit de hemel vallen. Ze worden veroverd, maar alleen degenen die ernaar streven en hun geloof gebruiken gebaseerd op het woord van God, kunnen deze zegens veroveren. Zelfs het koninkrijk van God wordt verkregen door moeite, strijden en zelfverloochening en alleen degenen die offeren kunnen het in bezit nemen.

Velen begrijpen niet waarom hun leven niet verandert, want zij bidden, roepen God aan, gaan naar de kerk, zijn religieus, maar toch gebeurt er niets. Zij zijn niet bevrijd, kunnen hun problemen niet oplossen en bereiken het overvloedige leven, zoals Jezus het ons heeft beloofd, niet. Soms denken zij dat God niet om hun geeft en dat Hij geen aandacht aan hun besteed, zodat zij teleurgesteld raken in God en de kerk en hun geloof verlaten. Zij zullen ergens anders opzoek gaan naar een levensverandering, maar het is niet de kerk die hun leven zal veranderen, noch een religie, pastor, priester of bisschop. Maar wel hun handelingen van geloof, hun gedrag tegenover God, hun gehoorzaamheid en totale overgave aan Gods Woord.

De Here zei: Keert terug tot Mij, dan zal Ik tot u terugkeren, maar als de persoon zich niet tot God keert, hoe kan hij dan verwachten dat God Zich tot hem terugkeert.


Bisschop Paulo RobertoGeen opmerkingen:

Een reactie posten