dinsdag 30 november 2010

De Staf

Bij alles wat wij doen nemen wij beslissingen, of ze nou goed of fout zijn. Beslissen om te OFFEREN is de grootste en beste beslissing die wij kunnen nemen, voor de oplossing van de grote problemen of voor de dromen die wij willen verwezenlijken.


Mozes had een droom, namelijk: ‘het volk van Israël bevrijd zien worden van de slavernij’. “En de HERE zeide tot hem: Wat hebt gij daar in uw hand? Hij antwoordde: Een staf.” De staf was van hem, want hij was een schapenherder.


Tot op dat moment was het gewoon een staf die diende om de schapen te leiden en beschermen en om zich er mee te verdedigen tegen de wolven. Het hielp bij het beklimmen van bergen. Men kan er gewone dingen mee doen.


Maar men kon het volk er niet mee bevrijden, genezen, de zee openen, water uit de rots laten komen of wonderen verrichten. Dit gebeurde echter alleen toen hij de staf meebracht naar de berg van God; Sinai. Wij hebben allemaal de staf: geloof, zweet, geld, iets waardevols, afhankelijkheid (Offer).


Buiten het altaar kunnen wij met onze “staf” alleen maar de gewone dingen doen wat betreft kracht en vermogen. De staf symboliseert ons geloof, en de grootste uitdrukking van geloof is het offer.


Hoeveel mensen horen over het offer, maar nemen geen juiste beslissing om te offeren, om hun staf op het altaar van God te zetten? Daarom blijven zij in de slavernij. Nadat Mozes de stem van God had gehoord, kon hij de verkeerde beslissing nemen door niet te gehoorzamen. Hierdoor zou alles hetzelfde blijven.


Hetzelfde gebeurt met velen.


De droom van Mozes zou zich niet verwezenlijken, tenzij hij de juiste beslissing zou nemen om God zijn staf te laten gebruiken. Daarom staat er in de bijbel over deze staf: “...ook nam Mozes de staf Gods in zijn hand.” Exodus 4:20


Want met deze staf heeft hij grote wonderen en tekenen verricht. God wilt uw staf gebruiken, zet het op het altaar van God in deze Campagne van Israël. U zult offeren en op 12 december wanneer u van het altaar neerdaalt, zult u niet met lege handen neerdalen. (Exodus 3:21)


Pr João Saraiva

2 opmerkingen:

  1. Dit is waar. Vele willen niet de beslissing nemen om te offeren. Maar als er iemand een droom heeft die hij/zij wilt bereiken dan dient die persoon te offeren niet alleen financieel gezien maar ook fysiek op beide gebieden. Om te offeren dienen wij te geloven dat God onze offer zal eren en ons zal zegenen want het staat in zijn Woord en God zal nooit falen!!!

    God zegen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het offer is niet alleen een finacieel offer, maar voor grotendeels een geestelijk offer. Het zijn dingen die je normaal gesproken niet zou doen of nooit gedacht had om zelfs te kunnen doen ! Pas in je geestelijke offer kom je jezelf tegen dan vraag je dingen niet meer van jezelf maar eis je het van jezelf omdat je je alles om alles zet om je geloof en dus ook zo je doel te kunnen behalen tot het uiterste. Wie vertrouwt op God zal NOOIT beschaamt staan !!

    BeantwoordenVerwijderen