vrijdag 17 december 2010

Geloof in aktie

Deze hond werd op kerstavond in 2002 geboren. HIj werd geboren met twee poten. Natuurlijk kon hij niet lopen toen hij werd geboren. Zelfs zijn eigen moeder wilde hem niet hebben.


Zijn eerste baas dacht ook dat hij geen kans had om te overleven en dacht erover na om hem te laten "inslapen".


Maar toen leerde zijn huidige bazin, Jude Stringfellow, hem kennen en wilde hem hebben. Zij was vastbesloten om dit kleine hondje zelfstandig te leren lopen.


Zij gaf hem de naam "Geloof".


In het begin plaatste ze hem op een surfboard zodat hij de bewegingen kon aanvoelen.


Daarna gebruikte zij wat pindakaas op een lepel als een lokmiddel en een beloning voor hem om op te staan en te springen.


Zelfs de andere hond die in het huis was bemoedigde hem om te lopen.

Verbazingwekkend genoeg leerde Geloof, na slechts zes maanden, zich te balanceren op zijn achterste poten en springen om zich vooruit te bewegen.


Na getraind te hebben in de sneeuw is hij vandaag de dag in staat om te lopen als een mens.


Nu houdt Geloof heel veel van wandelen.


Waar hij ook gaat trekt hij de aandacht van mensen. Hij heeft zeel snel een internationale faam gekregen en is al op verschillende journaals en tv-programmas geweest.


Er is nu een boek genaamd "Met een Beetje Geloof" ("With a Little Faith", de oorspronkelijke titel) dat over hem gaat en gepubliceerd zal worden. Er werd zelfs de mogelijkheid overwogen om hem een rol te geven in één van de Harry Potter films.


Zijn huidige bazin, Jude Stringfellow, gaf haar baan als leraar op en is van plan om met hem de wereld rond te reizen om aan allen te tonen dat het mogelijk is om zelfs zonder een prefect lichaam te hebben u toch een perfecte ziel kunt hebben.


In het leven zijn er altijd ongewenste dingen, maar om u beter te voelen dient u alleen maar op een ander manier naar het leven te kijken.


Ik hoop dat deze boodschap u nieuwe manieren van denken heeft gebracht en dat allen zich blij en dankbaar zullen voelen voor elke mooie dag.


Geloof is de voortdurende demonstratie van de kracht en het wonder van het leven (dat God schiep).


Bisschop Edir Macedo


8 opmerkingen:

 1. Hmmm… als een HOND zijn moeilijkheden en obstakels in het leven overwon, dan zou het een schaamte zijn voor mij als ik die van mij niet overwin.

  PS. die hond geloofde dat hij het kon en het is hem gelukt. Ook hij moest zijn geloof gebruiken om zijn probleem te overwinnen. Het is zeer toepasselijk dat zijn naam Geloof is, want hij handelde door het geloof… een hond nog wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. what's missing in many is not faith, but rather the courage to use it.

  In Faith,
  Vania Dantas

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Laten we de wilskracht van een mens en het overlevingsinstinct van een dier niet verwarren met het geloof als gave van God.
  Paulus schrijft zo mooi in de Romeinen brief, hoofdstuk 10; Zo is dan het geloof uit het gehoor, en het gehoor door het Woord Gods.
  Een hond die handelt door het geloof ??

  BeantwoordenVerwijderen
 4. deze boodschap is echt inspirerend, het leer ons dat zelfs als er geen hoop meer lijk te zijn er toch altijd wel een uitweg zal zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is een sterk boodschap en het laat zien dat alles mogelijk is voor wie gelooft!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo zien we maar weer dat wanneer je in iets gelooft en je bent bereidt om er voor te strijden dan zal je de overwinning ontvangen. Alles wat we willen bereiken in het leven heeft een prijs om te betalen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij moeten altijd klaar zijn om in alles het geloof in actie te brengen.
  Wat een goed voorbeeld van deze hond en zij bazin.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als je iets begint moet je altijd tot het eind gaan ondanks alles, dat bewijst dit hondje zeker !!!

  BeantwoordenVerwijderen