woensdag 14 juli 2010

Aanval op de UKGR in Portugal

Gisteren rond 17:45u zagen wij via een bewakingscamera hoe een graafmachine, die bestuurd werd door een onbekende man, de hoofdkerk van Faro, een stad in Portugal, begon te vernietigen. Gedreven door een oncontroleerbare woede begon hij de voordeuren en de toegangshal te vernietigen. We renden meteen naar de man toe en probeerden hem te stoppen, maar zonder succes. We belden de hulpdiensten en vroegen om politie ondersteuning, ondertussen rende helper Cristiano Viegas (werknemer van ons radioprogramma) die op dat moment met ons was naar de GNR (de lokale politie) die niet ver van de kerk was en vroeg ook om hulp.

Echter, de onbekende man gaf meer gas, tegen ons in, en slaagde erin de trappen van de kerk te beklimmen. Hij vernietigde de automatische deuren ( die toegang gaven tot de zaal van de kerk), de beveiligingscamera die daar was geïnstalleerd, de muren en het plafond. Al lachend reed hij in op de stoelen in de richting van het altaar maar hij SLAAGDE ER NIET OM HET ALTAAR AAN TE RAKEN, HET ALTAAR BLEEF INTACT! Hij vervolgde zijn vernietiging door cirkels te maken met de graafmachine bij de hoofdingang van de kerk. Vrijwel alle stoelen werden vernietigd, grote delen van de vloer van de zaal werden ook vernietigd.

Bisschop Robson Gomes (verantwoordelijk voor het evangelische werk in het zuiden van het land) begon samen met pastor Warth Oliveira (verantwoordelijk voor de regio Portimão) en hun vrouwen te bidden en ze vroegen de Heer voor bevrijding, bescherming en hulp.

Toen de politie agenten bij de kerk aankwamen weigerde man zich te laten intimideren. Hij begon de agenten te bedreigen met de graafmachine en werd later uiteindelijk gearresteerd.

Ondanks de aanval BLEEF HET ALTAAR EN ALLE HEILIGE ELEMENTEN DIE ER DEEL VAN UITMAKEN INTACT. DE BEKER MET ZALFOLIE GING NIET KAPOT EN ER WERD OOK GEEN OLIE VERSPILD. HET HEILIGDOM VAN GOD BLEEF GESPAARD VOOR DE EER EN GLORIE VAN ONZE GOD.

"De heerlijkheid van dit laatste huis zal groter worden, dan van het eerste, zegt de HEERE der heirscharen; en in deze plaats zal Ik vrede geven, spreekt de HEERE der heirscharen." Haggai 2:9

Jana Gomes - Portugal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten