maandag 9 augustus 2010

Inspirerend verhaal

Pas getrouwd


Johan en Maria trouwden een maand geleden. Nadat ze elkaar hun eerste huewelijkskus gaven maakten ze een gelofte om gelukkig te zijn voor de rest van hun leven. Een maand nadat ze getrouwd waren besloten ze om te dineren bij een romantische plek om hun jubileum te vieren. Aangezien vrouwen over het algemeen langer de tijd nemen om om zich voor te bereiden besloot Johan om naar een voetbalwedstrijd te kijken terwijl zijn vrouw zich omkleedde. Ze kwam de kamer binnen klaar om te vertrekken en vroeg haar man: "Zie ik er mooi uit?" Johan keek naar zijn mooie vrouw en zei: "Je ziet er goed uit, maar ik denk dat je zwarte jurk een betere keuze was geweest." Waarom moest hij dat zeggen? Die nacht gingen ze niet meer uit eten.


Maria zei toen: " Jij vond deze kleren mooi toen we nog verkering hadden… Hoe kun je ze opeens niet leuk meer vinden?" João antwoordde: "Ik zei niet dat ik ze niet leuk vond, ik zei alleen dat de jurk een betere keuze was." Vanwege een onzinnige discussie die ontstond omdat hij oprecht en eerlijk was, besloot Johan dat hij vanaf die dag altijd zou zeggen dat zijn mooie vrouw er goed uitzag ongeacht wat ze droeg. Op deze manier zou ze altijd blij zijn en zou hij een hofdpijn voorkomen.


Het bovenstaande verhaal heeft zeker al plaats gevonden bij de meeste huwelijken. De reactie van Johan is ook de reactie geweest van veel mannen. Veel mannen zijn bang om eerlijk te zijn tegenover hun vrouwen, omdat dit duizenden andere vragen teweeg jkan brengen of omdat ze hun gewoonweg niet willen beledigen. Natuurlijk generaliseren wij niet de vrouwen, mannen of relaties. Maar wij geloven dat dit alledaagse voorbeeld kan laten zien hoeveel mensen 'allergisch' zijn om naar opbouwende kritiek te luisteren.


Veel mensen vertellen hun vrienden altijd om hun te waarschuwen als er iets is dat ze moeten veranderen, maar er onstaan altijd grote problemen wanneer hun vrienden dat proberen te doen.


De volgende keer dat u iemand vraagt of er iets in uw karakter is dat u moet veranderen, vraag uzelf dan of u ook klaar bent om het antwoord te horen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten