zondag 22 augustus 2010

Inspirerend verhaal

De heer Bever


Er waren eens twee bevers die in naburige rivieren woonden en elke dag bijeen kwamen om samen te eten na een zware dag van hard werken. Tijdens de lente was het eten overvloedig aanwezig en één van de bevers genoot zo veel mogelijk van dit feit. Met zo veel dingen om te eten en zo veel mooie dingen om te zien was werken het laatste waar hij aan dacht. De lente kwam immers maar één keer per jaar en het werk kon op elk gegeven moment nog worden uitgevoerd.


Elke dag vertelde de andere bever hem hoe hij zijn dam kon bouwen en hoe het gedurende de winter, wanneer het voedsel schaars zou zijn, dit zijn leven veel makkelijker zou maken door het weinige voedsel dat hij vond op te slaan en het zou ook onderdak bieden aan zijn familie. Vaak zou hij tegen zijn vriend zeggen: "Denk je niet dat het tijd wordt om jouw eigen dam te bouwen?" Het antwoord was altijd hetzelfde. Of hij voelde zich die dag niet goed of de dag was te mooi om te werken aan het bouwen van een dam of dat hij de vereiste vaardigheden miste om een infrastructuur van dat formaar te bouwen.


De excuses waren zoveel dat, hoewel de twee bevers vrienden bleven, diegene die het meest werkte besloot om te stoppen om zijn vriend raad te geven, omdat hij toch nooit luisterde. De lente ging voorbij, de zomer kwam en de herfst was in de aantocht. En terwijl de hardwerkende bever klaar was om van de vruchten van zijn werk, die hij had verzameld gedurende de lente en de zomer, te genieten, begon zijn vriend nu in paniek te raken omdat de temperatuur begon te zakken en hij had geen plek om te wonen.


Rond die tijd wendde de bever die altijd smoesjes had om niet te werken zich tot zijn vriend en vroeg hem om huisvesting omdat hij nergens kon verblijven. Zijn vriend zei tegen hem dat, dat absoluut onmogelijk was omdat hij zijn dam op zo'n manier had gebouwd dat er alleen maar ruimte was voor hem en zijn gezin. De luie bever zei tegen zijn vriend: "Hoe kun je zeggen dat je mijn vriend bent, maar ten tijde van mijn nood kan je me niet helpen? Ik ben arm en jij houdt totaal geen rekening met mij."


Vaak adviseert u iemand om een beslissing te nemen zodat zijn leven kan veranderen en de persoon zegt altijd dat hij niet weet hoe hij door het geloof moet handelen of omdat de juiste tijd nog niet is gekomen of om een ander soortgelijke reden. Hoewel sommigen allerlei excuusjes vinden, zijn er anderen die een manier vinden om hun geloof te gebruiken en achter hun doel aan gaan en vroeger of later hun probleem overwinnen.


God is met u.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten