zondag 29 augustus 2010

Inspirerend verhaal

De picknick van de schildpadden


Een familie van schildpadden besloot om te picknicken. Schildpadden die van nature langzaam zijn namen zeven jaar de tijd om zich voor te bereiden voor het uitje. Uiteindelijk verliet de familie schildpadden het huis om een geschikte plek te zoeken. Tijdens het tweede jaar van hun reis vonden ze het! Gedurende zes maanden reinigden zij het gebied, pakten ze de picknickmand uit en regelden ze alle verdere zaken. Toen ontdekten ze dat ze het zout waren vergeten. Ze kwamen allen overeen dat een picknik zonder zout een ramp zou zijn.


Na een lange discussie werd de jongste schildpad uitgekozen om naar huis terug te keren en het zout op te halen, omdat hij de snelste schilpad was. De kleine schilpad huilde, schreeuwde en schopte. Hij stemde toe om te gaan, maar met een voorwaarde dat niemand zou eten totdat hij terugkwam. De familie stemde in en de kleine schilpad vertrok. Drie jaren gingen voorbij en de kleine schildpad was niet teruggekeerd. Vijf jaar… zes jaar… Totdat in het zevende jaar van zijn afwezigheid de oudste schildpad zijn honger niet meer kon verdragen: hij gaf aan dat hij zou gaan eten en begon een broodje uit te pakken.


Op dat moment kwam de kleine schildpad van achter een boom vandaan en begon te schreeuwen: "Zie je! Ik wist dat je niet op mij zou wachten. Nu ben ik niet meer van plan het zout op te halen!!!"


In onze levens gebeurt min of meer hetzelfde. We verspillen onze tijd door te verwachten dat andere mensen voldoen aan de verwachtingen die wij van hun hebben. Wij zijn zo bezig met hetgeen andere mensen doen dat wij onze eigen zaken niet regelen.


Wees een persoon met karakter en niet afhankelijk van anderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten