zondag 15 augustus 2010

Inspirerend verhaal

De ezel, de grootvader en de kleinzoon


Vele jaren geleden voordat onze steden gevuld waren met wagens en wegen, besloot een oude man op reis te gaan met zijn kleinzoon die vier jaar oud was. Hij schatte dat de reis een paar dagen zou duren dus besloot hij om een ezel mee te nemen met een aantal boodschappen.


De man besloot om naast zijn kleinzoon te lopen terwijl hij de ezel aan een touw bij de hand leidde, zodat het dier niet te zwaar belast zou zijn van het dragen van de boodschappen en nog twee mensen daarbovenop.


Na ongeveer 30 minuten liepen ze voorbij een dorp. Sommige mensen die voor de ingang van het dorp zaten begonnen de man te bespotten door te zeggen: "Kijk eens hoe dom deze man is. Hij heeft een ezel voor de lading en wordt moe van het lopen zonder dat het nodig is." Nadat hij deze woorden hoorde besloot de man om op de ezel te zitten, terwijl zijn kleinzoon ernaast liep.


Een uur later liepen ze voorbij een ander dorp. Sommige mensen uit de buurt begonnen ook de arme man te bekritiseren: "Kijk eens hoe egoïstisch deze man is. Hij rijdt op de ezel en laat het kind de hele weg lopen." Bij het horen van deze woorden stapte de man af van de ezel, plaatste zijn kleinzoon op het dier en deze keer liep de grootvader te voet.


Een tijdje later liepen ze voorbij een ander dorp en wat denk je dat er gebeurt? Precies, een paar mensen vonden iets om de oude man weer te bekritiseren. Maar deze keer hadden ze kritiek op het kind omdat hij jonge benen had en vol van leven was en zijn grootvader deed lopen.


Als u in uw leven hetgeen u doet of gelooft verandert om mensen die u omringen proberen te behagen, dan zult u nooit iets bereiken. Er is altijd wel iemand die niet gelukkig is met u of uw succes. Volg uw geloof; diegenen die met u willen wandelen kunnen dat doen, maar diegenen die dat niet willen, bidt voor hen.


God is met u.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten