dinsdag 2 november 2010

Inspirerend verhaal

Volharding en moed


Een man investeerde alles wat hij had aan een kleine werkplaats. Hij werkte er dag en nacht aan en hij sliep er zelfs in. Om door te kunnen gaan met zaken te doen verpande hij, tot zijn grote spijt, de juwelen van zijn vrouw.


Toen hij het resultaat van zijn werk aan eeen groot bedrijf presenteerde, vertelde ze hem dat zijn product niet voldeed aan de vereiste kwalitietsnormen. Gaf de man op?

Nee!


Hij keerde terug naar school en bleef daar twee jaar. Gedurende die tijd was hij het slachtoffer van grappen die met hem werden uitgehaald door andere studenten en ook van een paar leerkrachten die hem bestempelden als een "visionair". Werd de man boos?

Nee!


Na twee jaar sloot hij een contract af met het bedrijf dat hem eerst had geweigerd, maar tijdens een oorlog werd zijn fabriek tot twee keer gebombardeerd en werd grotendeels van zijn bezit vernietigd. Raakte de man in paniek en gaf hij op?

Nee!


Hij herbouwde zijn fabriek, maar hij werd dit keer getroffen door een aardbeving. Was dit de laatste druppel? Gaf de man op?

Nee!


Onmiddelijk na de oorlog ontstond er een ernstig tekort aan benzin het hele land en deze man kon niet met zijn auto weg gaan, niet eens om eten te kopen voor zijn familie. Raakte hij in paniek en gaf hij op?

Nee!


Creatie, zoals gewoonlijk, plaatste hij een kleine motorop zijn fiets en ging hij de straat op. Alle buren waren verbaasd en zij wilden allemaal ook zo'n "gemotoriseerde fietsen". De vraag naar motoren nam sterk toe en al gauw had hij niets meer om aan te bieden. Hij besloot vervolgens om een fabriek op te bouwen voor deze nieuwe uitvinding.


Omdat hij geen kapitaal had, besloot hij om hulp te zoeken bij meer dan vijftien duizend winkels in het hele land. Omdat het idee goed was, was hij in staat om de hulp te krijgen van ongeveer van vijfduizend winkels, die hem van het nodige kapitaal voorzag om zijn fabirek te bouwen.


Om een lang verhaal kort te maken: vandaag de dag is de Honda Corporation één van de grootste namen in de Japanse auto-industrie. Hij is bekend en gerespecteerd over de hele wereld. Dit allemaal omdat, de oprichter, de heer Soichiro Honda zich niet liet ontmoedigen door de vreselijke obstakels die hij onderweg ervaarde.


Dus als u vandaag door moeilijke momenten heen gaat, zoals bijna iedereen, raak dan niet ontmoedigd maar volhard. Het leven heeft een geweldige beloning voor degenen die volharden, die geloof hebben en die zich niet omver laten lopen door ontmoediging. Tijdsverloop is onvermijdelijk want de uren gaan hoe dan ook voorbij. Gebruik ze daarom op een waardige manier, ook al vergt dit de nodige offers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten