zaterdag 15 januari 2011

Zult u opgeven?

Generaal Douglas MacArthur werd niet één keer, maar twee keer geweigerd aan de militaire academie van West Point. Maar toen hij het voor de derde keer probeerde werd hij aanvaard en marcheerde zo de geschiedenisboeken in.


De basketbal superster Michael Jordan werd niet gekozen voor het basketbal team van zijn school.


Winston Churchill bleef in de zesde klas zitten. Hij werd pas op 62-jarige leeftijd premier van Engeland, na een leven van nederlagen en een nieuw begin. Zijn grootste bijdrage kwam pas toen hij al oud was.


Albert Einstein begon pas met praten toen hij 4 jaar oud was en leerde pas lezen toen hij 7 was.


Zijn juf omschreef hem als "mentaal traag, niet-sociaal en altijd verdwaald in dwaze dromen".


Hij werd van school gestuurd en werd niet toegelaten tot de Polytechnische School in Zurich, te Zwitserland.


In 1944 vertelde Emmeline Snively, directrice van het Blue Book modellenbureau, aan kandidaat Norma Jean Baker (Marylin Monroe): "Je kunt beter een secretaresse opleiding volgen of een echtgenoot vinden."


Nadat ze een Engelse rockband hadden geweigerd genaamd The Beatles zei een bestuurslid van Decca Recording Company: "We houden niet van hun geluid. Deze gitaarbands zijn oud nieuws."


Toen Alexander Graham Bell de telefoon uitvond in 1876 raakte het apparaat niet de harten aan van investeerders. President Rutheford Hayes zei: "Het is een geweldige uitvinding, maar wie zal het willen gebruiken?"


Thomas Edison verichtte tweeduizend experimenten om uiteindelijk de lamp te kunnen uitvinden. Een jonge verslaggever vroeg hem wat hij van al die mislukkingen vond. Edison antwoordde: "Ik heb geen enkele mislukking meegemaakt. Ik heb de gloeilamp uitgevonden. Wat er gebeurde is dat het proces 2000 stappen vereistte."


Op 46-jarige leeftijd, nadat hij jaren leed aan progressief gehoorverlies, was de Duitse componist Ludwig von Beethoven volledig doof geworden. Hij componeerde, echter, in zijn latere jaren het beste deel van zijn werk, waaronder drie symfonieën.


Daarom moeten wij nooit denken dat onze tijd voorbij is. Terwijl we hier zijn, is er nog iets dat we kunnen leren.


Waarschijnlijk hadden deze mensen niet het geloof dat wij hebben. Maar desondanks hebben ze geschiedenis gemaakt.


Bisschop Edir Macedo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten