dinsdag 25 januari 2011

Verwijder het afval!

Op een dag nam ik een taxi naar het vliegveld. Wij reden aan de rechterkant toen er opeens een zwarte auto uit een parkeergarage ons afsneed. Mijn taxichauffeur stapte op de rem, draaide zijn stuur om en mistte de andere auto op het nippertje. De bestuurder van de andere auto draaide zijn hoofd om en begon naar ons te schreeuwen.


Mijn taxichauffeur lachtte alleen, zwaaide naar de man en gaf hem een duim omhoog. Hij was heel vriendelijk. Woedend vroeg ik hem, "Waarom deed u dat? Die man had bijna uw auto vernietigd en ons het ziekenhuis in gestuurd!" Het was op dat moment dat mijn taxichauffeur mij een les leerde die ik 'De Wet van de Afvalwagen" noem.


Hij legde mij uit dat veel mensen net als afvalwagens zijn. Ze lopen met veel afval rond. Ze zitten vol frustratie, woede en teleurstellingen. Wanneer hun afval zich ophoopt hebben ze een plaats nodig om het te weg te storten en soms zullen ze het op u storten. U dient het niet persoonlijk te nemen. Het is niet uw probleem, het is het hunne. Lach alleen, zwaai naar hun, wens hun het beste en ga door.


Neem hun afval niet over om het vervolgens aan andere mensen op het werk, THUIS of op straat door te geven.


Blijf kalm, haal adem EN LAAT DE AFVALWAGEN DOORRIJDEN. De conclusie is dat gelukkige mensen hun dag niet laten verpesten door afvalwagens. Het leven is te kort; loop niet met afval rond. Verwijder van uzelf de slechte gevoelens, de stress van het werk, muggenziften, haat en frustraties. Hebt degenen lief die u goed behandelen en behandel goed degenen die dat niet doen.


Het leven is tien procent wat u ervan maakt en negentig procent hoe u ermee omgaat.


Een fijne dag toegewenst en onthoud: Verwijder het afval!


Bisschop Edir Macedo

2 opmerkingen:

  1. Helemaal mee eens het zijn jouw problemen en die moet je niet op anderen afreageren, het is niet persoonlijk bedoelt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als iemand jou slecht behandelt, behandel die persoon dan zoals jij behandeld zou willen worden.

    BeantwoordenVerwijderen