zaterdag 22 januari 2011

Vraag, zoek klop…

Waarom vragen als Hij weet wat ik nodig heb? Waarom zoeken als Hij weet wat ik wil vinden? Waarom kloppen als Hij al weet dat ik aan de deur ben? Het is waar...

Zijnde alwetend, weet God alle dingen. Niets, helemaal niets is verborgen voor Zijn ogen. Het verleden, heden en de toekomst zijn als een foto in Zijn handen.

Maar waarom moet ik zoveel moeite doen, vragen, zoeken, kloppen, vechten, volharden, aandringen, ten slotte, offeren om mijn rechten die in de Bijbel beloofd worden in Christus Jezus in bezit te nemen?

In feite moet men tussen willen en verwezenlijken een enorme woestijn doortrekken. Alleen de moedige en vastberaden kunnen hem overwinnen. De verlegen, laffe en angstige komt alleen halverwege. Maar wat bepaalt of men wel of niet verdient of niet om het in bezit te nemen? Het geloof.

Het geloof onderscheidt het licht, de schapen, de sterke, de moedige, de dappere, de onverschrokkene, de vastberaden, tenslotte, degenen die geloven en de gedachten van God in praktijk zetten. Maar de ongelovigen, de geiten, de laffen, de zwakken, de verlegen en angstigen worden in de woestijn begraven.

Het is alleen het geloof dat oordeelt en beslist wie het wel of niet verdient om de beloften in bezit te nemen. Iedereen heeft het geloof. Het probleem is dat niet iedereen de moed heeft om zijn stem te gehoorzamen.

Er bestaat geen andere manier om de voordelen van het geloof te bereiken dan door uw eigen geloof te gebruiken.

Zoals geld de valuta is voor een zakelijke transactie, zo is ook het geloof wat God betreft. Zonder het praktiseren van het geloof, dat wil zeggen, zonder gehoorzaamheid aan het Woord van God is het onmogelijk om Hem te behagen. Het is onmogelijk om Zijn gunst te verdienen.

Bisschop Edir Macedo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten