maandag 1 februari 2010

Studeren of niet studeren?

Iedereen weet dat diegenen die de gelegenheid hebben gehad om te studeren een voorsprong hebben op diegenen die dat niet hadden. Er zijn verscheidene banen of posities die alleen voor mensen zijn die zichzelf hebben voorbereid, door specifieke scholing.

Zou u een dokter vertrouwen, als u zou ontdekken dat hij daar nooit voor heeft gestudeerd? Zou u een advocaat betalen die nog nooit de wet heeft bestudeerd? Zou u op een politicus stemmen die nog nooit de realiteit van zijn land heeft bestudeerd? Dit zijn alleen maar een aantal voorbeelden…

Normaal gesproken, ook al zijn er een paar uitzonderingen, worden diegenen die niet gestudeerd hebben geleid door diegenen die dat wel hebben gedaan.

Begrijp me niet verkeerd, ik zeg niet dat als u het niet heeft gedaan, u niet in het leven kunt overwinnen. Wat ik zeg is dat diegenen die het niet hebben gedaan misschien de dubbele moeite moeten doen om te overwinnen. Helaas, zijn er mensen die niet de gelegenheid hadden om te studeren en ze betreuren dat.

Dat is de reden waarom veel ouders in de toekomst van hun kinderen investeren, wetende dat als zij een diploma hebben, het leven makkelijker voor hun zal worden.

Ok… hoe zit het met het bestuderen van de Bijbel? Heeft u daar wel eens over nagedacht?

De Christenen, die de Bijbel bestuderen en kennen, hebben een voorsprong op diegenen die dat niet doen. Er zijn zegens voor diegenen die het Woord van God bestuderen en het geloof van diegenen die het bestuderen is sterker dan het geloof van diegenen die het niet doen.

De duivel probeerde de Here Jezus te bedriegen door de Bijbel te gebruiken op een vervormde manier… Omdat Jezus wist wat er geschreven stond en wat het betekende, overwon Hij de duivel door de Bijbel te gebruiken, op de juiste manier!

Wanneer we het Woord van God kennen, dan zijn we voorbereid om de geestelijke vijanden te verslaan en om het geloof te behouden op de moeilijkste momenten.

“En neemt den helm der zaligheid, en het zwaard des Geestes, hetwelk is Gods Woord.” (Efeziërs 6:17)

Deze woensdag om 19:30u zullen wij de “Studie over de Bijbel” beginnen in alle UKGR Centra. Ik kan u verzekeren dat dit een studie is die u nog nooit eerder heeft gezien.

God zegent u,

Pr Rui Silva

Geen opmerkingen:

Een reactie posten