woensdag 17 februari 2010

Een helpende hand voor Haïti


De UKGR in de Dominicaanse Republiek heeft een internationaal beroep gedaan voor Haïti. Solidariteit kent geen nationaliteit, geen ras en boven alles kent het geen religie.

De UKGR in de Dominicaans Republiek zet zich in voor een humanitaire campagne om het Haïtiaanse volk te helpen.

Op woensdag 10 februari, hebben zowel bisschop Julio César alsmede pastor Alex, die verantwoordelijk is voor de het werk van de Stichting T-Ayudo, in het gezelschap van de Consulaire Vertegenwoordiger van de Dominicaanse Republiek in Haïti, een activiteit voor het Haïtiaanse volk opgezet.

Bij deze gebeurtenis werd er voedsel, water en kleding gedoneerd. Op deze manier werd er een helpende hand geboden aan de Haïtiaanse broeders.

Pastor Alex en Bisschop Pedro, die verantwoordelijk zijn voor het werk in Haïti, coördineerden het werk. Het initiatief begon om 3 uur ’s nachts bij de UKGR in Petion Ville, waar vrijwilligers klaarstonden om de vrachtwagen te laden met de goederen die werden gedoneerd door het Dominicaanse volk. Aangezien het aantal gedoneerde goederen te veel was om in één keer in vrachtwagen te laden, moest er een tweede vracht worden geladen.

Al in het buurland aangekomen, legde Bisschop Pedro het volgende uit tijdens een kort interview: “Wij doen wat de Here Jezus ons heeft geleerd. Wij brengen niet alleen het woord, maar ook voedsel, geestelijke en humanitaire hulp naar al deze mensen. Het gevoel is onbeschrijflijk. Op het moment van de aardbeving waren wij aan het evangeliseren. We zagen dat mensen begonnen te rennen. Ik voelde hoe ik heen en weer slingerde, maar pas na een aantal seconden besefte ik wat er gebeurde.

De solidariteit van de UKGR is ontzettend belangrijk. We zijn hier en zullen hier blijven, wat er ook gebeurt. Want waar de hulpbehoevenden en lijdende mensen zijn, daar leidt de Here Jezus.

In de middag, nadat de eerste (van de vele daarop volgende) lading van de actie voor Haïti was voltooid, werd er een gebed gedaan voor het land.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten