woensdag 10 februari 2010

Hij zal terugkeren!

Niet iedereen gelooft het. Zelfs onder diegenen die geloven zijn er maar een paar die Zijn komst afwachten. Maar Hij zal terugkeren. De laatste gebeurtenissen die in de wereld hebben plaatsgevonden zijn duidelijke tekenen hiervan. Tsunami's, aardbevingen, hevige regen, epidemieën en hongersnood hebben de levens van honderden duizenden mensen opgeëist. Om nog maar te zwijgen over drugs, geweld en ongelukken. Alles lijkt te wijzen op het einde.

Toen zeide Hij tot hen: Het ene volk zal tegen het andere volk opstaan, en het ene koninkrijk tegen het andere koninkrijk. En er zullen grote aardbevingen wezen in verscheidene plaatsen, en hongersnoden, en pestilentiën; er zullen ook schrikkelijke dingen, en grote tekenen van den hemel geschieden. (Lucas 21:10-11)

"Volk tegen volk" refereert naar oorlogen tussen landen. "Koninkrijk tegen koninkrijk" refereert naar religieuze conflicten. En een religieus conflict is erger dan oorlogen tussen landen. Daarom zei Jezus, "En de ene broeder zal den anderen broeder overleveren tot den dood, en de vader het kind, en de kinderen zullen opstaan tegen de ouders, en zullen hen doden." (Matteüs 10:21)

Deze sfeer van terreur en dood bestaat al. En het dreigt erger te worden. Hij komt snel terug. Maar dat is nog niet het einde.

In het verleden, was het einde der dagen een onderwerp waarover alleen in de kerk werd gesproken. Vandaag de dag zijn wetenschappers zo zeker over het einde der dagen, dat ze er openlijk over praten. Één van de meest belangrijke TV zenders ter wereld toont regelmatig reportages over dit onderwerp. De wereldwijde catastrofes lijken het einde te verkondigen. Maar voordat het gebeurt, zal er de Grote Verdrukking komen – wanneer de Antichrist gedurende een periode van 7 jaar zal heersen.

Op dit moment leven we in de tijd van de kleine beproeving. En wanneer het eindigt, zal de Here Jezus zijn trouwe volgelingen met Zich meenemen. Zij zullen de Grote verdrukking niet meemaken. De valse "piraten" Christenen, aan de andere kant, zullen lijden onder de toorn van de Grote Verdrukking.

Diegenen die zullen leven zullen het zien…

Bisschop Edir Macedo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten