dinsdag 15 februari 2011

11 dingen die kinderen niet zullen leren op school

Onlangs gaf Bill Gates een bespreking op een middelbare school over 11 dingen die ze niet leren of zullen leren op school. Hij sprak over het feit dat leraren die correct zijn en leerlingen goed willen laten voelen een generatie van kinderen hebben onderwezen die geen begrip hebben van de werkelijkheid en hoe dit concept hun voorbereidt voor mislukking in de wereld.


Hij was zeer beknopt. Iedereen hoopte dat hij een toespraak zou geven van een uur of meer, maar Bill Gates sprak minder dan vijf minuten, ontving een ononderboken applaus van 10 minuten, bedankte iedereen en ging weg in zijn helikopter.


Regel 1: Het leven is niet eerlijk – raak eraan gewend!


Regel 2: Jouw eigenwaarde betekent niets voor de wereld. De wereld verwacht dat je eerst iets bereikt voordat je, je goed voelt over jezelf.


Regel 3: Je zal NIET €60.000 verdienen een jaar nadat je, je diploma hebt behaald van de middelbare school. Je zal niet een vice-president worden met een telefoon in je auto, totdat je beide verdient.


Regel 4: Als je denkt dat je leraar streng is, wacht dan maar totdat je een baas krijgt.


Regel 5: Hamburgers bakken is niet beneden je waardigheid. Je grootouders hadden een ander woord voor hamburgers bakken: ze noemden het gelegenheid.


Regel 6: Als jij iets verpest, is het niet de schuld van je ouders; dus huil niet over je fouten, maar leer van ze.


Regel 7: Voordat je geboren was, waren je ouders niet zo saai als dat ze nu zijn. Ze zijn zo geworden door jouw rekeningen te betalen, jouw kleren te wassen en naar jouw verhalen te luisteren over hoe cool je jezelf vindt. Dus voordat je het regenwoud gaat redden van de parasiten van jouw ouders generatie, probeer eerst de kast in jouw eigen kamer te reinigen.


Regel 8: Jouw school doet misschien niet aan winnaars en verliezers, maar het leven doet dat ZEKER WEL. In sommige scholen doen ze niet aan slechte cijfers en geven ze je ZOVEEL MOGELIJK kansen als je wilt om het juiste antwoord te vinden. Dit lijkt niet eens een beetje op de realiteit van het leven.


Regel 9: Het leven is niet verdeeld in semesters. Je hebt geen zomervakanties en weinig werkgevers zijn geïnteresseerd om jou te helpen "JEZELF TE VINDEN". Doe dat in je eigen tijd.


Regel 10: Televisie en spelcomputers zijn NIET het echte leven. In het echte leven moeten mensen de caf├ęs verlaten en naar hun baan gaan.


Regel 11: Wees aardig tegen nerds. Er is een grote mogelijkheid dat je voor hun zult werken.


Door Bill Gates – De tweede persoon op de lijst van Werelds Rijkste Mensen en eigenaar van Microsoft, het enige bedrijf dat tegen IBM concureerde sinds het werd opgericht in 1900. IBM was het eerste bedrijf om pc's te maken.

1 opmerking: