dinsdag 22 juni 2010

Trompetten van het kwaad

Wij hebben al vele overwinningen behaald. Echter geen één van hen werd voorafgegaan door vreugde. Juist het tegenovergestelde. Zoals de vrouw pijn voelt voordat ze gaat baren zo was het ook met ons. En ik zeg meer: hoe groter en belangrijker de verovering was, des te groter en verontrustender was het geluid van de trompetten van het kwaad. Het oorverdovende geluid van de dreiging van de hel dient om de zekerheid van de overwinning af te koelen en, zodoende, proberen om het geloof in succes te neutraliseren.

Satan weet dat er geen mogelijkheid bestaat om de vervulling van de Beloftes tegen te houden. Het kan vertraagd worden met de toestemming van Zijn Auteur. Voor een bepaald tijdstip dat is vastgesteld door God, vanwege gebrek aan vertrouwen of volharding van de trouwe, ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat de veroveringen van het geloof altijd worden voorafgegaan door het geloei van een woedende hel.

Het is duidelijk dat het geluid op zichzelf geen effect heeft. Behalve wanneer het uw aandacht trekt en u toelaat dat de angst binnenkomt. Angst leidt tot twijfel en twijfel neutraliseert de kracht van het geloof. Dit is één van de tactieken van de hel om de vervulling van de Beloftes te vertragen of zelfs te voorkomen.

Het is noodzakelijk om waakzaam te zijn voor geluiden, bedreigingen, kortom: alle demonische signalen, zodat men daar op een positieve op kan reageren. Dat betekent, in plaats van te zeuren, klagen of welk woord van twijfel dan ook te belijden, het tegenovergestelde: ferm blijven doorgaan terwijl u God dank geeft, omdat de overwinning nabij is.

Bisschop Edir Macedo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten