zondag 20 juni 2010

Inspirerend verhaal

De houthakker en de vos


Aan de rand van de Atlantische Oceaan, bij het begin van de vorige eeuw, leefde er eens een arme houthakker, zijn baby en zijn vos. Zijn ondankbare vrouw had hem verlaten omdat ze het zware leven niet aankon. Ze raakte gefascineerd door de verhalen van een marskramer en besloot om hem te volgen. De arme houthakker moest gaan werken en had geen ander alternatief dan zijn kind achter te laten onder het toeziend oog van de vos.


Elke avond dat de houthakker terugkeerde naar huis herhaalde dezelfde scene zich: de vos wachte hem glimlachend op en de baby sliep vredig in zijn wieg. De buren die ook armoedig waren waarschuwden de houthakker over het gevaar van het achterlaten van zijn kind bij een vos: "Die vos is een beest en wanneer hij honger krijgt en geen eten vindt zal hij zeker weten jouw kind eten. Het is een dierlijk instinct."


De houthakker garandeerde hun dat de vos te vertrouwen was en dat de baby geen enkele risico liep. Hij had de vos jaren geleden gevonden in het bos waar hij was achtergelaten en had hem opgevoed als een deel van de familie.


De buren, die nooit hulp aanboden om voor het kind te zorgen, bleven maar praten over het gevaar dat zijn kind liep. Ze spraken zoveel dat ze zorgen begonnen op te wekken bij die arme man. Nochtans blijf hij beweren dat het dier te vertrouwen was, maar toch ging hij naar zijn werk met zijn hart in hand en keerde hij angstig terug, bang dat er werkelijk iets zou zijn gebeurd met zijn kind.


Op een zekere nacht toen de houthakker terugkeerde naar zijn huis vond hij zijn vos glimlachend met zijn mond vol bloed. Zijn wanhoop was zo groot dat die man niet twee keer nadacht en de vos een dodelijke klap gaf met zijn bijl en snel naar de wieg rende. Hoe groot was dan ook de verrassing toen hij zijn kind rustig zag slapen. En aan de voet van de wieg de resten van een giftige slang vond.


Zo is het leven ook. Als we een vast geloof hebben. hebben we de zekerheid, Maar wanneer we de twijfels, die gebracht worden door onze vrienden, toelaten om ons geloof te verwarren dan worden we slachtoffers van overhaaste acties die ons eeuwige spijt kunnen brengen.

Het is noodzakelijk om niet te wankelen in het geloof, zodat in uw leven niet zal gebeuren hetgeen gebeurde met die arme houthakker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten