zondag 13 juni 2010

Hoe uw schoonmoeder te doden

Lin was een mooie Chinese jongedame die getrouwd was en samen met haar man bij haar schoonmoeder woonde, omdat zij nog geen eigen huis hadden.

Na een verloop van tijd begon ze te zien dat ze zich niet kon aanpassen aan haar schoonmoeder.

Hun temperamenten waren totaal verschillend en Lin irriteerde zich telkens meer aan de gewoontes en gebruiken van haar schoonmoeder, die haar overigens telkens meer en meer bekritiseerde.

Na verloop van een paar maanden werden de dingen alleen maar erger tot op het punt dat het leven ondraaglijk werd.

Echter, volgens de oude Chinese traditie, moest de schoondochter altijd ten dienste blijven van haar schoonmoeder en haar gehoorzamen in alles.

Maar Lin verdroeg het idee niet meer om verder met haar schoonmoeder te moeten leven. Zij nam daardoor een beslissing om een meester te bezoeken, een oude vriend van haar vader.

Nadat hij die jongedame had uitgehoord nam meester Huang een bosje kruiden en vertelde haar: "Als jij van je schoonmoeder af wilt komen kun je deze kruiden niet in een keer gebruiken, omdat dat kan leiden tot achterdocht. Je moet ze mengen met het eten, beetje bij beetje, dag na dag en zodoende zal ze langzaam vergiftigd worden. Maar om er zeker van te zijn dat niemand iets zal vermoeden wanneer ze sterft, moet je heel voorzichtig zijn om haar altijd goed te behandelen. Maak geen ruzie en help haar met haar problemen op te lossen."

Lin antwoorde: "Dank u meester Huang ik zal alles doen wat u mij heeft gezegd."

Lin werd erg blij en keerde vol enthousiasme terug om het project om haar schoonmoeder te doden, te volbrengen.

Gedurende een aantal weken diende Lin om de andere dag een maaltijd op, speciaal voor haar schoonmoeder. En had altijd de aanbevelingen van meester Huang in gedachte om argwaan te vermijden: ze beheerste haar humeur, gehoorzaamde haar schoonmoeder in alles en behandelde haar als haar eigen moeder.

Na zes maanden was het hele gezin veranderd.

Lin begon haar humeur te controleren en verveelde ze zich niet meer.

Gedurende deze maanden had ze niet één discussie met haar schoonmoeder die zich ook vriendelijker en aardiger opstelde, waardoor het makkelijker was om met haar om te gaan.

De houding van haar schoonmoeder begon ook te veranderen en beiden begonnen elkaar te behandelen als moeder en dochter.

Op een dag ging Lin op zoek naar meester Huang om zijn hulp te vragen en ze zei: " Meester help mij om het gif te stoppen dat mijn schoonmoeder zal doden. Ze is veranderd in een leuke vrouw en ik hou van haar als mijn moeder. Ik wil niet dat ze zal sterven vanwege het vergif dat ik haar heb gegeven."

Meester Huang glimlachte, knikte zijn hoofd en zei: "Lin maak je geen zorgen. Jouw schoonmoeder is niet veranderd. Wie veranderd is, ben jij. De kruiden die ik je gaf waren vitaminen om de gezondheid te versterken. Het gif zat in jullie houding, maar het werd vervangen door de liefde en genegenheid die jij gaf."

Nu, lieve vrienden bereid uw kruiden voor en begin zo te handelen tegenover jullie schoonmoeders

1 opmerking:

  1. Wij dienen daarnaast niet alleen onze schoonmoeder zo te behandelen. Hetzelfde recept kan namelijk de relatie tussen u en uw naasten helen.

    BeantwoordenVerwijderen