zondag 19 september 2010

Visie

Ieder mens wordt uniek geboren en brengt tekenen van deze individuele identiteit met zich mee. Vingerafdrukken zijn de meest zichtbare tekenen die we kennen van deze persoonlijke eigenschappen. De naam die door onze ouders werd gegeven, zelfs als het dezelfde is als die van andere mensen, identificeert ons ook als individu. Maar er is een ander teken dat deel uitmaakt van de persoonlijke eigenschappen en ondanks dat het pas later verschijnt, is het niet overdraagbaar en is het met elk van ons geboren: het talent.


God geeft aan iedereen talenten en het hangt van een ieder af om ze te identificeren, te ontwikkelen en te gebruiken. Veel mensen maken de fout om geen rekening te houden met het talent dat ze hebben, op het moment dat ze het beroep gaan kiezen dat zij voor de rest van hun levens zullen uitoefenen. Het lijkt vanzelfsprekend dat men moet kiezen voor iets dat men graag doet of wat men goed kan doen, maar helaas kijken de meeste mensen naar andere waarden bij het kiezen van de weg die zij gaan volgen.


Financiële compensatie en stijging op de sociale ladder zijn de in acht genomen doelstellingen voor veel jonge mensen bij het kiezen van een loopbaan die zij zullen volgen, maar ze vergeten of houden er geen rekening mee, dat deze factoren slechts het resultaat zijn van het werk dat met kwaliteit wordt verricht en het is alleen mogelijk iets goed te doen wanneer we er geschikt voor zijn. Geld en succes zijn een gevolg en niet de oorzaak. De oorzaak is het talent.


De getalenteerde heeft liefde als brandstof voor zijn prestaties. Zijn plezier is zijn uiterste best te doen voor de kwaliteit van wat hij doet, de realisatie van het bereikte resultaat maakt hem compleet. De financiële vergoeding is slechts een gevolg.


Het nieuws staat vol met gevallen van medische fouten die mensenlevens vernietigen; ingenieursfouten die grote constructies in gevaar brachten, handelingen van advocaten die onrecht bevorderen en talloze andere voorbeelden van tragedies die gebeurden door mensen die voor een beroep hebben gekozen vanwege de winst die ze zouden kunnen hebben, maar zonder enig talent om het uit te oefenen.


Degene die een talent onderdrukt, wijst een geschenk van God af. Zelfs als ze het zo gewenste financieel succes bereiken, zullen ze altijd een permanente frustratie hebben. Hun zakken zijn vol maar hun zielen ontevreden. Velen blijven in deze toestand, omdat de samenleving ons een grote leugen leert dat arbeid geen synoniem van vreugde kan zijn en dat doen wat u niet bevalt de prijs is die u betaalt om iets in het leven te bereiken.


Het gebed van iemand die weet dat hij het talent heeft, mag niet zijn om te vragen of het Gods wil voor zijn leven is. God zou ons het vermogen niet geven als we het niet zouden moeten gebruiken. Wat wij dienen te vragen is dat de Heilige Geest ons begeleidt, zodat we onze talenten gebruiken om God te verheerlijken door onze acties. Als iemand niet duidelijk weet wat het talent is dat God hem gaf, dient hij het te zoeken in gebed en een partnerschap met de Heer sluiten, die ons inzicht geeft om de gave van een ieder te ontdekken. Het talent gebruiken zonder de leiding van de Heilige Geest kan ons ook naar de geestelijke en materiële ondergang leiden.


Omdat het een goddelijk geschenk is, is het talent iets waarmee we in de geestelijke wereld moeten omgaan. Met dit als doelstelling zoeken we het Koninkrijk van God op de eerste plaats en alle andere dingen zullen bovendien geschonken worden (Lucas 12:31).
Heeft u een visie voor uw financiele leven?

Mis dan niet de speciale dienst voor het financiele leven in Den Haag aan de Fruitweg 4. Tijdens deze dienst wordt er een speciaal gebed opgezegd voor allen die doelen hebben in hun financiele leven. 12 pastors zullen in uw voordeel bidden en ook zult u leren welke stappen u dient te ondernemen om uw doelen te bereiken.

Aanstaande maandag zal er ook een speciaal voorstel worden gehouden waarbij de mensen in de Tabernakel der Antwoord een gebed kunnen opzeggen. Wilt u meer weten over de Tabernakel kom dan deze maandag naar deze speciale dienst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten