vrijdag 16 april 2010

Pak met koekjes

Op een zekere dag was er een jongedame aan het wachten op haar vlucht in de vertrekhal van een luchthaven. Omdat ze enige tijd zou moeten wachten besloot ze om een boek te kopen om de tijd te doden. Ze kocht ook een pak met koekjes. Daarna vond ze een stoel in een afgelegen deel van de luchthaven waar ze rustig kon zitten en haar boek kon lezen. Naast haar zat een man.

Toen ze het eerste koekje nam, nam de man er ook een. Ze voelde ze zich verontwaardigd, maar zei niets en dacht alleen maar: " Wat een brutaliteit! Als ik een agressief persoon was, had ik hem een klap gegeven die hij nooit zou vergeten!”

Na elk koekje dat zij nam, nam de man er ook een. Zij raakte hier zo verontwaardigd door, dat ze niet wist hoe ze moest reageren.

Er bleef alleen maar een koekje over en ze dacht bij zichzelf: Wat zou deze brutale aap nu gaan doen?

De man nam het koekje brak het doormidden en liet het andere deel voor haar.

Dit maakte haar heel geïrriteerd en woedend. Zij nam haar boek en haar dingen en liep naar de toegangshal van het vliegtuig.

Toen zij rustig in het vliegtuig op haar stoel zat, zag ze tot haar verbazing dat haar pak met koekjes nog ongeopend in haar tas zat. Zij voelde zich heel erg beschaamd, omdat zij diegene was die fout zat en nu geen tijd meer had om zich te verontschuldigen.

Die man deelde zijn koekjes met haar zonder boos te worden, ondanks het feit dat hij alle recht had om verontwaardigd te zijn.

Hoe vaak eten wij in ons leven andermans koekjes zonder dat wij het door hebben? Denk er goed over na. Zijn er mensen die heel anders handelen dan hoe u zou willen? Neemt dat uw geduld weg en geeft het u het gevoel dat niemand u mag? Verander dan. Probeer meer te geven dan te ontvangen. U kunt hierin veranderen. We kunnen alleen de wereld om ons heen veranderen als we allereerst onszelf veranderen.

1 opmerking:

  1. Het klopt dat we de wereld om ons heen kunnen veranderen als wij eerst zelf veranderen. Positieve handelingen leiden immers tot positieve reacties.

    BeantwoordenVerwijderen